Kayserispor Başkanı Erol Bedir, Şampiyonların toplam borcunu açıkladı

Kayserispor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Vekili Erol Bedir Futbol Arenaya açıklamalar yaptı. Bedir Ligde şampiyonluk başarısı elde etmiş olan kulüplerin toplam borcunu açıkladı.

Spor 3.05.2018 01:48:35 0
Kayserispor Başkanı Erol Bedir, Şampiyonların toplam borcunu açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

“Süper ligde şampiyonluk görmüş 5 kulübün toplam borcu…”



“Ben hem Kayserispor kulüp başkanıyım hem de Kulüpler Birliği Başkan Vekiliyim. Spor bakanı ve Beşiktaş başkanı ile beraber toplantılarımız oldu. Sadece Kayserispor’un değil bütün Türk futbolunun ciddi sıkıntıları var. Bu problemlerin aşılması gerekir. 2-3 tane yasaya ihtiyacımız var. Türkiye’deki bütün kulüpler, süper ligdeki 18 kulübü de dahil ederek konuşuyorum, birkaçının dışında eğer şirket olsalardı çoktan batmışlardı.

Hepsi çoktan iflas etmişti yada iflasın eşiğindeydi. Süper lig kulüplerinin toplamda 10 katrilyon civarında borcu var. Bu 10 katrilyon borcun 8.4 katrilyonu daha önce şampiyonluk yaşamış olan 5 kulübe ait. Yani bu kulüpler Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor. Bu 5 kulüp toplamda 8.4 katrilyon borca sahip.”



“Beşiktaş iyi paralar aldı”



“Ben size daha çarpıcı bir bilgi vereyim. Beşiktaş süper ligde son 2 senedir şampiyon. Şampiyonlar liginden de en son namaglup olarak çıktı. çok ciddi rakamlar aldı. 50’şer milyon oralardan kasasına koydu. Bunun yanında şampiyonluktan dolayı havuzdan da ciddi paralar aldı. Yeni stadyum yaptı bunun yanında sponsor anlaşmaları var, kombine satışları var falan. Tabi diğer takımlarda hemen örnek alırlar bizde böyle yapmalıyız diye. Fakat Beşiktaş’ın borcu bir senede eski para ile 250 Trilyon arttı.

Bu kadar başarı varken nasıl oluyor da bu kadar borçlanıyor? TL ile diğer paralar arasında oluşan kur farkları var, finans kuruluşlarına verilen paralar var, faizler var. Yani anormal bir borçlanma söz konusu. Böyle olayların sürdürülebilirliği artık söz konusu değil. Bütün bu işlemlerin planlanarak yapılması gerekir.” Spor dünyasındaki en güncel haberleri ve maçlara açılan en yüksek oranları ve siteleri üzerinde bulabilirsiniz.

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem