Kahraman gaziden Türk halkına dünya kupası sözü

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Ampute Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Çakmak, 'En büyük hayalim Türkiye'ye dünya kupasını getirmek. Türk halkına bir dünya kupası borcum var. O kupayı almadan ölmek

Van Spor 6.02.2020 12:25:09 0
Kahraman gaziden Türk halkına dünya kupası sözü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.02.2020 12:25

ANTALYA (AA) - Türkiye'ye arkadaşlarıyla dünya ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğu mutluluğu yaşatan Ampute Milli Futbol Takımı'nın o dönem kaptanı şimdi de teknik direktörü olan Osman Çakmak, "Türk halkına bir dünya kupası borcum var." dedi.

Gönüllü komando olarak gittiği Şırnak Şenova'da mayına basması sonucu bir ayağını kaybetmesi nedeniyle yıllar süren tedavisinin ardından çok sevdiği vatani görevine "gazilik" unvanıyla veda eden Osman Çakmak, 10 yıl formasını giydiği Ampute Milli Futbol Takımı ile büyük başarılar elde etti.

Dünya Kupası finalinde kaçırdığı penaltı sonucu ikinci olmalarının ardından gözyaşı dökerek 'Türk halkı hakkını helal etsin' sözüyle gönüllere dokunan, Avrupa Şampiyonası finalinin uzatmalarında attığı golle de şampiyonluğu getiren Çakmak'ın en büyük hayali futbolculuk kariyerinde çok yaklaştığı dünya şampiyonluğunu teknik direktörlük göreviyle elde etmek.

Çakmak, Ampute Milli Takımı'nın Polonya'nın Krakow şehrinde 13-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıkları için kamp yaptığı Antalya'da AA muhabirine, turnuvada İtalya, Gürcistan ve Hollanda ile aynı grupta mücadele edeceklerini söyledi.

Gönlünden geçen takımlarla karşılaşacaklarına değinen Çakmak, futbolculuk kariyerinde yaşadığı heyecanları teknik direktör olarak da tadacak olmanın mutluluğu içerisinde bulunduğunu ifade etti.

"O kupayı almadan ölmek istemiyorum"

Türkiye Ampute Milli Takımı hakkında yurt dışındaki otoritelerin "Osmanlı gibi mücadele ediyorlar." dediğini anlatan Çakmak, "Evet biz Osmanlı torunuyuz. Savaşçı ruhumuzu futbolun ilkelerine göre sahaya yansıtıyoruz." dedi.

Çakmak, Türkiye'nin her türlü mutluluğu hak ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Avrupa Şampiyonluğumuzun tesadüf olmadığını tekrar göstereceğiz. Bu yıl orada şampiyon olmak istiyoruz. Ardından 2022 Dünya Şampiyonası'na hazırlanacağız. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Türkiye bu kupaya ev sahipliği yapacak. En büyük hayalim Türkiye'ye dünya kupasını getirmek. Türk halkına bir dünya kupası borcum var. O kupayı almadan ölmek istemiyorum. Son penaltıyı kaçırmış olmamda da 'bir hayır vardır' diye düşünüyorum. 'Başka bir arkadaşım kaçırmış olsaydı bu ağır yükü kaldırabilir miydi?' diye kendime hep sordum."

Şehit çocuğu güç veriyor

Vatana canlarını veren şehitler için daha çok çalışmaları gerektiği bilincinde olduklarını vurgulayan Çakmak, şöyle devam etti:

"Şampiyon olduğumuzda bir nebze olsun insanlar gülüyorsa, bu bizim en büyük mutluluğumuz. Ben bu vatana bir ayak verdim ama babalar evlatlarını, evlatlar da babalarını veriyor. Bu ruhla çalışıyoruz. Timle birlikte operasyona giderken bir arkadaşımız telsiz anonsuyla erkek evladı olacağını öğrendi. Biz de bunun mutluluğunu yaşarken arkadaşımız ertesi sabah çatışmada şehit oldu. Benim en büyük ruhum, azmim bu. O günleri düşünerek yıllarca sahaya çıktım, şimdi de aynı ruhla teknik direktörlük yapıyorum. Arkadaşımızın ailesiyle irtibatı hiç koparmadık. O bebek şimdi büyüdü başarılı bir genç oldu, üniversiteye hazırlanıyor. İnşallah bu millete önemli hizmetler yapacak."

Çakmak, kendilerine desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Türk halkına da minnettar olduklarını belirterek, kendilerine Antalya'da güzel bir ortamda kamp yapmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a da teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ