İşte Dünyanın En Pahalı Forması! 540 Milyon Lira!

Katalan devi Barcelona, Japon firması Rakuten’le yaptığı anlaşma sonrası gücüne güç kattı.

Spor 26.11.2016 20:45:54 0
İşte Dünyanın En Pahalı Forması! 540 Milyon Lira!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Katalan devi Barcelona, Japon firması Rakuten’le yaptığı anlaşma sonrası gücüne güç kattı. 55 milyon Euro’luk göğüs reklamı anlaşmasının ardından dünyanın en değerli formasının sahibi olan Barça, diğer forma gelirleriyle birlikte senede 540 milyon Lira’yı kasasına koyacak.

Dünya futbolunun dev kulüpleri sadece yeşil sahada değil, ekomomik anlamda da önemli bir savaşın içinde yer alıyor. Elde edilen sportif başarılara entegre edilen profesyonel yönetim şekilleri, futbolu tam bir endüstri haline getirmiş durumda.

Öyle ki sadece Avrupa’da değil, yeryüzündeki tüm futbolseverlerin yakından takip ettiği İspanyol devi Barcelona, geçtiğimiz gün yaptığı astronomik sponsorluk anlaşmasıyla marka değerini bir kat daha arttırdı. iddia tahminleri, Japon online alışveriş sitesi Rakuten’le senelik 55 milyon Euro’dan (196 milyon Lira) 4 yıllık mukavele imzalayan Katalan devi, elde edeceği gelirle Manchester United, Chelsea ve ezeli rakibi Real Madrid’i sollayarak en değerli formanın sahibi olduğunu açıkladı.

6. sıradan liderliğe Katar Havayolları ile 33.5 milyon Euro’luk anlaşması biten Barcelona, yeni sponsoruyla bugelirini neredeyse ikiye katladı. Barça ayrıca La Liga’da şampiyon olursa 1.5 milyon Euro, Şampiyonlar Ligi’de zafere ulaşması halinde ise ekstra 5 milyon Euro’yu kasasına koyacak. Bu durumların gerçekleşmesi halinde İspanyol devi 4 yılda yaklaşık 220 milyon Euro gelir elde edecek.