Hakkari’de “Kayak İl Birinciliği” yarışması

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 6 kategoride düzenlenen “Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği” yarışmasında 45 sporcu kıyasıya yarıştı.

Van Spor 4.01.2021 15:51:29 0
Hakkari’de “Kayak İl Birinciliği” yarışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.01.2021 15:51

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 6 kategoride düzenlenen “Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği” yarışmasında 45 sporcu kıyasıya yarıştı.

Türkiye Kayak Federasyonun 2020-2021 faaliyet programı kapsamında 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezinde “Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği” yarışması düzenlendi. Kar kalınlığının 80 santimetreyi bulduğu kayak merkezinde 6 kategoride düzenlenen yarışmaya toplam 45 sporcu katıldı. Yarışmada dereceye giren sporcuların önümüzdeki aylarda Erzurum’da düzenlenecek olan doğu grubu yarışmalarında Hakkari’yi temsil edecekleri öğrenildi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, yarışmanın yapıldığı kayak merkezinde yarım metreyi aşkın kar olduğunu söyledi. 2021’in ilk yarışması ve etkinliğini yaptıklarını dile getiren Vali Akbıyık, “Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği desteklerle kentteki sporun gelişmesine ve sporcuların yetiştirilmesine yönelik 50 milyon liranın üzerinde yatırım var. Bakanlığımızın desteğiyle yine bir kar ezme makinemiz 1-2 gün içinde gelecek. Önceki makineyi de Yüksekova’ya vereceğiz. Orada da çok yetenekli ve başarılı kayakçılarımız var" dedi.

Kayak merkezinde güzel bir otelin yapımına başlandığını ve pisti 3 bin 500 metreye çıkarttıklarını dile getiren Akbıyık, "Hakkari 2021 kayak sezonunu açtı. İnşallah Türkiye geneli kayak yarışmalarını bu sene burada yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Kentte birçok yüksek zirve bulunuyor ve birçok doğa sporu yapılabiliyor. Hakkari bu anlamda da bölgenin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Kentteki gençlerde çok yeteneklidir. Her branşta ciddi başarılar elde ediyorlar. Bölgede birçok festival yaptık. İnşallah Cilo Sat Göllerinde de festival yapacağız” şeklinde konuştu.

9 yıldır alp disiplini kayak sporcusu olduğunu belirten Dilan Akmaz da, “9 yıldır alp disiplini kayakçısıyım. Bugün kendi kategorimde 2. geldim. Çok mutluyum. İleriki haftalarda doğu illeri arasında yapılacak olan yarışmalarda kentimizi temsil edeceğiz. Umarım Hakkari’yi en iyi şekilde temsil edip bir madalyada kazanacağım” dedi.

Yarışmada kendi kategorisinde birinci gelen Yakup Besi ise Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği Yarışmalarında birinci olduğunu ifade ederek, ileriki aylarda Erzurum’da düzenlenecek olan yarışmada Hakkari’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Kayak yarışması Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık ve protokol üyelerinin dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Halil Kurşun ve Spor Federasyonları Hakkari İl Temsilcisi Yakup Aktaş katıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ