Göksel Gümüşdağ'dan TFF'ye çağrı: İlk imzayı atmaya hazırım

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Gümüşdağ, TFF'ye harcama limiti sapma oranına ilişkin kararı tekrar gözden geçirmesi çağrısında bulunarak, 'Yüzde 40'ın yeniden yüzde 30'a indirilmesi için ilk imzayı atmaya hazırım.' de

Van Spor 18.12.2019 14:12:07 0
Göksel Gümüşdağ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2019 14:12

İSTANBUL(AA) - İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol kamuoyunda tartışmalara neden olan harcama limitlerindeki değişiklik hakkındaki görüşlerini aktardı.

"Başta Sayın Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'e ve yönetim kuruluna şöyle bir önerim var." diyen Gümüşdağ, "Madem finansal fair play konusunda geçmişte konuşulan taleplerin bugün tam tersi düşünülüyor, o zaman kulüplerin çoğunluğunun imzasıyla yüzde 40 sapma oranının tekrar yüzde 30'a düşürülmesi yönünde karar alınması doğru olacaktır. Kulüplerin çoğunluğunun imzası alındığı takdirde, yeniden yüzde 30'a indirilmesi isabetli olur. TFF üzerinden de 'Şu kulüpler adına yapıldı', 'Şunun için yapıldı' gibi kirli haberler kaybolmuş olur. Ben İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı olarak, yüzde 40'ın yeniden yüzde 30'a indirilmesi için ilk imzayı atmaya hazırım." ifadelerini kullandı.

"Taviz veriyormuş algısı oluştu"

TFF Başkanı Nihat Özdemir'e haksızlık yapıldığını dile getiren Gümüşdağ, şöyle konuştu:

"Bazı kulüpler bu konuda farklı görüşler beyan etti. Çok iyi hatırlıyorum, 29 Ağustos'ta Kulüpler Birliği Vakfının genel kurulunu Riva'da yapmıştık. Toplantıda, geçiş sürecindeki ilk yıl bu yüzde 30'un yüzde 40'a, hatta yüzde 50'ye çıkarılmasını dillendirenler oldu. Dolayısıyla kulüplerin isteği doğrultusunda TFF, böyle bir talebi hayata geçirdi. Burada haksızlık etmek çok doğru değil. Aynı zamanda, yayın ihalesi gelirinde bu talimattan sonra yüzde 13'lük bir düşüş oldu. O talimatlardan federasyon başkanı asla taviz vermedi, vermemeli, vermiyor. Bizler de kulüpler olarak asla taviz vermemeliyiz. Bugüne kadar finansal fair play talimatlarından taviz verdiğimiz için Türk futbolunun durumu ortada. Bu karar böyle geçirildi ama iyi anlatılamadı ya da kamuoyunda iyi anlaşılmadı. Sanki TFF taviz veriyormuş algısı oluştu."

"Yüzde 10, kulüplerin sorunlarını çözmüyor ki"

Fair play talimatlarına uyulmasının kulüplerin geleceği için büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Gümüşdağ, "Buradaki yüzde 10 kulüplerin sorunlarını çözmüyor ki. Finansal fair play talimatında ne deniyorsa, bunu yerine getirmek zorundayız." diye konuştu.

Gümüşdağ, talimatlara uymayan kulüplerin yaptırımlarla karşılaşabileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki transfer yapmayacağız, belki mevcut kadroyu boşaltmadan transfer yapamayacağız. Bunu madem milat kabul ettik, bu miladın arkasında dimdik durmaya hazırız. Buna TFF Başkanı öncülük ediyor, Bankalar Birliği işin içinde. Bizim de bir mali disipline katılmamız gerekli. Yapılan değişiklik sanki kulüpleri rahatlattı. Bu tamamen bir algı, doğru değil. TFF Başkanı'nın iyi niyetinden şüphem yok. 29 Ağustos'ta yaptığımız genel kurulu dün gibi hatırlıyorum. Oradaki değerlendirmeler neticesinde TFF'de böyle bir karar alındı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet (Sepil) Bey de bu karara katıldığı için, görüştüler ve talimat değişikliği yapıldı."

"Eskiye dönmenin doğru olacağını düşünüyorum"

Göksel Gümüşdağ, TFF'nin yeni bir talimat değişikliğiyle bütçe sapma limitini yüzde 40'tan yüzde 30'a tekrar düşürmesi gerektiğini yineledi.

Kulüplerin çoğunluğunun rızasıyla, hızlıca bu değişikliğin yapılabileceğini kaydeden Gümüşdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tamamen disipline olmuş bir durum var. Bugün itibarıyla söylüyorum, ilk imzayı atmaya hazırım. Hemen TFF Yönetim Kurulu toplanır, bu kararı alır. Çoğunluğun imzası varsa, hemen bu kararın aynı şekilde eskiye dönmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Zaten şu an çoğunluk var gibi gözüküyor. 9'un bir fazlası yeterli. 13-14 kulüp imza atmaya hazır. Görüyorum ki kamuoyunda çok farklı bir algı oluşturuyorlar. Gerçekten bu mali disiplin konusunda Nihat Bey'i çok iştahlı ve istekli buluyorum. Bizler de öyleyiz, öyle olmalıyız. Çünkü kulüplerin durumu gerçekten oldukça sıkıntılı, içler açısı. O yüzden bir an evvel bu mali disiplini uygulamamız gerek. Bu geçiş süresinde bile çok disiplinli bir ekip var. O ekiple bizim profesyonellerin hepsi çalışma halinde. İnanıyorum ki bu ciddiyet ve planlama ile gidilirse, ülke futbolu çok daha iyi bir noktaya gelir."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ