Giresunsporlu Eren Tozlu, memleketinin 44 yıllık Süper Lig hasretinin son bulmasını istiyor

TFF 1. Lig'de lider olan Giresunspor'un takım kaptanı Eren Tozlu, memleketinin 44 yıllık Süper Lig hasretini sona erdirmek için mücadele veriyor.

Van Spor 18.02.2021 12:25:04 0
Giresunsporlu Eren Tozlu, memleketinin 44 yıllık Süper Lig hasretinin son bulmasını istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2021 12:25

GİRESUN (AA) - Eren Tozlu, profesyonel futbolculuğa 2009 yılında kulübün o dönem yöneticisi, şu an ise başkanı olan Hakan Karaahmet'in çabalarıyla Giresunspor'da adım attı. Eren Tozlu, yine aynı yıl takımda antrenörlük yapan, şu an ise takımın teknik direktörü olan Hakan Keleş ile çalıştı.

Giresunspor'dan 2011 yılında ayrılan, Pazarspor, Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor formalarını giyen Eren Tozlu, 2016-2017 sezonunda 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor'a transfer oldu.

Yeni Malatyaspor formasıyla 28 maçta 9 gol atan Eren Tozlu, takımının Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol oynadı. Eren Tozlu, Süper Lig'de ise 3 sezon forma giydi.

Bu sezon kulüp başkanlığına seçilen Karaahmet'in "Takımın kaptanı Giresunlu olacak" vaadi ve taraftarların da "Yuvaya dön Eren" çağrıları sonucu Eren Tozlu, sezon başı Giresunspor'a transfer oldu.

Giresunspor formasıyla 17 maçta 6 gol atan Eren Tozlu, kritik puanların alınmasında önemli rol oynadı. İstanbulspor maçında takımı 1-0 gerideyken 90+4. dakikada attığı golle bir puanı getiren Eren Tozlu, Ankara Keçiörengücü karşısında da 90+1. dakikada topu ağlara göndererek takımının 1-0 galip gelmesini sağladı.

Eren Tozlu, AA muhabirine, sezon başında Giresunspor'a transferinin birkaç gün içerisinde gerçekleştiğini söyledi.

Sezona uzun süren bir sakatlıktan çıkarak başladığını ifade eden 30 yaşındaki futbolcu, "Maç eksiğim vardı, ağır bir sakatlıktan çıkmıştım. Daha sonra yavaş yavaş kendimi buldum, tabii bunda arkadaşlarımızın da payı büyük." diye konuştu.

Eren Tozlu, bireysel olarak değil takım olarak iyi bir performans sergilediklerini vurgulayarak, "Takım, hocamız ve başkanımız bu sakatlık dönemini atlamamı sağladı, onlara teşekkür ediyorum. Biz bir takımız, bireysel olarak tabii ki performansımız önemli ama takım olarak kazanmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Giresun şehrinin uzun süren bir Süper Lig özlemi olduğunu dile getiren deneyimli forvet, şunları kaydetti:

"Takımın yeni kurulmasından dolayı ilk başlarda istediğimiz etkiyi oluşturamadık ama daha sonra 10 maçta 10 galibiyet aldık, bir gol yedik, o da penaltıdan. Lig henüz bitmiş değil, önümüzde zorlu maçlar var. Bu şekilde devam ettiğimiz sürece 44 yıllık Süper Lig özlemi inşallah sezon sonu sona erecek."

Eren Tozlu, taraftarlardan büyük destek gördüklerini belirterek, "Son zamanlarda maçtan geldikten sonra taraftarlarımız bizi havaalanında karşılayıp tesise kadar getiriyor. Tabii onların da büyük bir özlemi var, inşallah hep birlikte bu süreci atlatır ve şampiyonluğu kutlarız." ifadelerini kullandı.

Kurulduğu 1967 yılından 4 sene sonra 1970-1971 sezonunda bir alt ligden Türkiye'deki en üst seviye lige yükselen ve üst üste 6 sezon (1971-1972, 1972-1973, 1973-1974, 1974-1975, 1975-1976, 1976-1977) mücadele eden Karadeniz temsilcisi, 1977'den bu yana Süper Lig'e hasret.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ