Fransa Spor Bakanından UEFA’ya Türkiye Çağrısı

Fransa spor bakanı asker selamında bulunan mili takım için yaptırım uygulanmasını istedi

Spor 15.10.2019 14:15:09 0
Fransa Spor Bakanından UEFA’ya Türkiye Çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

A Milli Futbol Takımımız, dün gece Fransa'yla deplasmanda 1-1 berabere kalarak gruptaki liderliğini sürdürürken, Fransa cephesi ise konuyu saha dışına taşımanın planlarını yapıyor.


Futbolcularımız, eşitliği yakaladığımız gol sonrası ve maç bitiminde Türk taraftartarların olduğu bölgeye giderek, Barış Pınarı harekatındaki askerlerimize destek vermek amacıyla "Asker selamı" vermişlerdi. Fransız rejisi ise bu görüntüleri yayınlamamayı tercih etmişti.
Ancak milli futbolcularımızın veridikleri selamı yayınlamamakla kalmayan Fransızlar; işi, Milli takımımızı ve futbolcularımı UEFA'ya şikayet etme noktasına kadar getirdi. Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, maç sonrasında kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Asker selamının" sporun ruhuna aykırı olduğunu öne sürerek, "UEFA'dan bu konuda yaptırım uygulanmasını talep ediyorum." dedi.


Arnavutluk maçında da "Asker selamına" ilişkin UEFA'nın bir soruşturma başlatabileceği iddia edilmiş, ancak bu iddialar daha sonrasında yalanlanmıştı.
Fransız bakana tokat gibi yanıt


Bakan Maracineanu’nun yaptığı bu paylaşıma bazı Türkçe hesaplardan yanıtlar verildi. Verilen bu yanıtlarda Fransa Milli Takımı’nın oyuncusu Antoine Griezmann’ın, ülkenin cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a karşı yaptığı asker selamının görseline sıkça başvurulması dikkat çekti.


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem