Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil: “Gurur kaynaklarımızın adeta madalyaları ellerinden çalınmıştır”

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Fransa’da yapılan 2019 INAS’ta büyük haksızlığa uğrayan Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül’e destek verdi. Taşkesenligil, “Gurur kaynaklarımızın adeta madalyaları el

Van Spor 12.03.2019 12:25:01 0
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil: “Gurur kaynaklarımızın adeta madalyaları ellerinden çalınmıştır”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2019 12:25

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Fransa’da yapılan 2019 INAS’ta büyük haksızlığa uğrayan Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül’e destek verdi. Taşkesenligil, “Gurur kaynaklarımızın adeta madalyaları ellerinden çalınmıştır. Bu büyük bir haksızlıktır” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kayak ve cimnastikte Türkiye’nin gurur kaynakları olan iki özel sporcu Muhsin Murat Bingül ve Aliye Zeynep Bingül’e destek çıktı.

Fransa’da düzenlenen 2019 INAS Kayak Dünya Şampiyonası’nda, Türk Milli Takımı’nın Erzurumlu özel sporcuları Aliye ve Muhsin Bingül kardeşler, hem farklı engel gruplarıyla hem de yaşça daha büyük sporcularla yarıştırılarak, daha iyi derece elde etmelerine rağmen haksızlığa maruz bırakıldığına dikkat çeken GSİM Müdürü Taşkesenligil, iki özel sporcumuzun adeta madalyalarının farklı uygulama sonucu gasp edildiğini söyledi.

Dünya Kayak Şampiyonası’na Erzurum’dan katılan 15 yaşındaki Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül isimli ikiz kardeşler, bulundukları Otizm Grubu (113) olarak, Mental Retardasyon (111) Grubu’ndaki yaşça da hayli büyük ve Down Sendromlu (112) özel sporcular ile yarıştırıldığına dikkat çeken Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Değerlendirmede Down Sendromlu gruptakiler ayrı değerlendirilmiştir. Böylece hemşehrimiz olan otizmli iki özel gurur kaynağımız Murat ile Zeynep, madalyadan mahrum bırakılmıştır. Otizm Grubu’ndaki Muhsin Murat Bingül, Down Sendromlu Grup’ta üçüncülük elde eden özel sporcudan daha iyi derece almasına rağmen, down dendromlu sporcuların ayrı tutulduğu değerlendirmelerde subjektif tutum yüzünden madalya alamamıştır. Bu haksızlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu yavrularımız Fransa’ya gitmeden önce, Palandöken’de soğuk havaya aldırış etmeden günde 6-7 saat eksi 15-20’lerde antrenman yaptılar. Yazık değil mi, bu çocukların emeğine. Bu yavrularımızın madalyalarının adeta gasp edilmesine göz yumanları ve Yanlış uygulama yapanları anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

Taşkesenligil, INAS’ta tüm haksızlıklara karşın, Türkiye’yi en iyi derecede temsil eden Muhsin Murat Bingül ile Aliye Zeynep Bingül’ü kutlayarak, “İnşallah, bu yavrularımız bundan sonra haksızlığa uğramazlar ve ülkemiz adına kürsüye çıkarlar. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ