Engelli oğlu için antrenör oldu

Kırşehir'de, doğuştan rahatsızlığı nedeniyle bir gözü görmeyen, diğer gözünde de yüzde 80 görme kaybı bulunan 17 yaşındaki oğlunu hayata hazırlayabilmek için her türlü fedakarlığı yapan anne Nursel Karaboğa, örnek davranışı

Van Spor 5.01.2020 13:03:52 0
Engelli oğlu için antrenör oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.01.2020 13:03

Oğlu Celil Karaboğa'nın gözlerinde üç aylıkken kayma tespit edilmesinden sonra 3-4 yıl boyunca Ankara ve İstanbul'da hastanelerde tedavi umudu arayan Karaboğa, iyileşmesi yönünde umutları kaybolmaya başlayınca kolları sıvayarak oğlunu hayata hazırlamak için mücadeleye başladı.

Ameliyat edilmesine rağmen sol gözü tamamen kapanan, sağ gözünde de yüzde 80 görme kaybı yaşayan oğlunun ana sınıfından itibaren hem annesi hem de adeta öğretmeni olan fedakar anne, Sıddık Demir Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Celil'i üniversite sınavını kazanabilmesi için her akşam ders çalıştırıyor. Lise mezunu olan Nursel Karaboğa, oğlu için hayatı hep eğitimle iç içe olması dolayısıyla üniversite eğitimine heveslenerek, onunla sınavlara girmeye hazırlanıyor.

Celil'in atletizm ve yüzmeye olan merakı dolayısıyla bu spor dallarında da başarılı olması için her türlü fedakarlığı yapan Karaboğa, bu uğurda hem birinci kademe yardımcı antrenörlük belgesi aldı hem de oğlunu antrenmanlara götürüp getirmek için ehliyet alarak trafiğe çıktı.

Annesinin ve antrenörlerinin özverili çalışmalarını karşılıksız bırakmayan Celil, 2018 yılında düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda uzun atlamada Türkiye şampiyonluğu, 100 metrede ikincilik, 200 metrede üçüncülük kazandı.

Hem annesi hem öğretmeni oldu

Fedakar anne Nursel Karaboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engeli yaşayan Celil için 6 aylıkken başladığı hayat mücadelesini hiç bırakmadan sürdürdüklerini anlattı.

Ana sınıfından itibaren oğlunun hem annesi hem de adeta öğretmeni olduğunu ifade eden Karakaboğa, şunları söyledi:

"Birlikte ilkokulu bitirdik, ortaokulu birlikte okuduk. Celil'i bırakmak söz konusu bile değildi. Ortaokul sonuna kadar ben okula götürüyordum. Liseye gitmeye başlayınca istemedi, arkadaşıyla gidiyor. TEOG'a birlikte hazırlandık ve güzel bir puan aldık. Lisede sözel dersleri bende, sayısal dersleri de destek eğitim öğretmenlerinde. Şimdi de liseyi bitireceğiz, birlikte üniversite sınavına gireceğiz. Aynı anda gireceğiz. Bakalım kim nereyi kazanacak. O eşit ağırlık bense sözelciyim. Beraber üniversiteyi de okuyacağız."

Celil'in atletizm ve yüzme sporuna yatkınlığı olması dolayısıyla bu alanlarda da hep yardımcısı olduğunu anlatan Karaboğa, "Celil, atletizmde 3 madalyalı bir çocuk. Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü var. Ona faydalı olabilmek için 15 gün eğitime giderek birinci kademe yardımcı antrenörlük belgesi aldım. Araba kullanamıyordum, onu havuza götürebilmek için ehliyet alıp trafiğe çıktım." diye konuştu.

Zorlukları birlikte aştıklarını vurgulayan Karaboğa, "Kendi yaramızı ailece kendi içimizde sardık. Bu hayatı gerçeğiyle yaşamayı, şükretmeyi öğrendik. Yaşaya yaşaya, göre göre, büyüye büyüye alıştık artık. Artık bizim gözümüzde Celil engelli bir çocuk değil." değerlendirmesinde bulundu.

"Kendimi çok şanslı hissediyorum"

Celil Karboğa da annesinin desteği sayesinde başarılı olduğuna işaret ederek, "Annemle ders çalışıyoruz. Beni hayata hazırlıyor. Spor hayatımda da çok katkıları oldu. Annemin de yardımıyla şampiyonluklar kazandım. Beraber üniversiteye hazırlanıyoruz. Kendimi çok şanslı hissediyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ