Elazığspor’da 26 yıl sonra 3. Lig’e düşme üzüntüsü

54 yıllık tarihinde 26 yıl sonra 3. Lig’e düşen Elazığspor’da, sezonun son haftasında oynanan Sivas Belediyespor maçı sonrası büyük üzüntü yaşandı.

Van Spor 8.05.2021 21:40:16 0
Elazığspor’da 26 yıl sonra 3. Lig’e düşme üzüntüsü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.05.2021 21:40

54 yıllık tarihinde 26 yıl sonra 3. Lig’e düşen Elazığspor’da, sezonun son haftasında oynanan Sivas Belediyespor maçı sonrası büyük üzüntü yaşandı.

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’un 38. ve son haftasında evinde karşılaştığı Sivas Belediyespor’a 7-5 yenilerek bir alt lige düşen Elazığspor’da maç sonu hüzün vardı. Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Cafer Aydın, takım kaptanı Kadir Bekmezci ve takımın en golcü futbolcusu Cengizhan Akgün, küme düşmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Elazığspor’un bir an önce hak ettiği üst liglere dönmesini temenni etti.

Aydın: “2. ve 3. Lig Elazığspor’a yakışmıyor”

Küme düştükleri için çok üzgün olduğunu dile getiren Teknik Direktör Cafer Aydın, “Futbolculuk dönemimde buraya Süper Lig’de gelmiştim. Elazığspor’un yeri buralar değil. Takımın düşmesinde herkesin payı var. Takım düştü diye birilerini hedef göstermek yanlış. Elazığ kamuoyundan ricam bunun fırsata çevrilmesi. Ben hep Elazığspor’u Süper Lig’de görmek isteyen biriyim. TFF 1. Lig bile Elazığspor’un ligi değil. Şehir olarak kenetlenip, yeni bir yapılanma ve transfer yasağından kurtularak üst liglere tırmanmak gerekli. Bundan 8-10 sene önce 2. Lig’den süper lige yükselen bir kadro yapılmıştı. 2. ve 3. Lig Elazığspor’a yakışmıyor. İyi bir planlamayla Elazığspor yine istediği yerlere gelebilir” dedi.

Şampiyonluğa oynayacak bir ekip oluşturulursa seve seve kalabileceğini ifade eden Teknik Direktör Aydın, “Bu şartlarda, bu transfer yasağıyla gelecek sene de aynısı olur çünkü. Oyuncumuz yok. Geldiğimiz günden beri pozisyonlara oyuncu üretemedik. Çocuklar geldiğim günden beri iyi şeyler yapmaya çalıştı ama koca bir şehrin yükü 18-19 yaşındaki çocuklara yüklendi. Bir anda çocuklar bu ligi gördü. Bu ligde bocaladılar haklı olarak. Bu ligde bir Karabük var bir de biz varız böyle. Karabük’ün 5-6 puanı olduğuna göre bu çocuklar gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Devre arası giden futbolcularımız gitmese belki yine iyi olurdu. Takımı üst liglere çıkaracak yeni bir projenin olması lazım artık. Benimle çalışmak isterlerse seve seve çalışırım. Elazığ benim için şeref ve gurur kaynağı. Ben Süper Lig’de tanıdım bu takımı. Alt liglerde olmasından son derece üzgünüm” şeklinde konuştu.

Kadir Bekmezci: “En büyük problemimiz transfer tahtasıydı”

Küme düşme üzüntüsü yaşadıklarını dile getiren takım kaptanı Kadir Bekmezci ise, “Söylenecek çok söz var ama bizde kalsın. Gençlerle mücadele ettik sezon boyunca, tahtamız kapalıydı. Baktığınız zaman bir maçla düştük, çok üzgünüz. En büyük problemimiz transfer tahtamızın kapalı olmasıydı. Üzgünüz ama yapacak bir şey yok bitti. Son maçımızı oynadık ve bu da prestij maçıydı. Ben 4 yıldır buradayım. Benim hedefim takımı yeniden 1. Lige çıkarmaktı ama tersine oldu ve düştük. Her iki taraf için de hayırlısı diyelim” ifadelerini kullandı.

Cengizhan Akgün: “Kulüp menfaatlerimiz doğrultusunda gelişmeler olacaktır”

Sezonun bireysel anlamda iyi, takım halinde kötü geçtiğine vurgu yapan Cengizhan Akgün de, “Sezon boyunca sıkıntılarla boğuştuk ve sonunda da küme düştük ne yazık ki. Attığım gollerden dolayı biraz ön plana çıkmam söz konusu ama bu golleri takım arkadaşlarım sayesinde attım. Allah bana nasip etti golleri, öyle oldu. Bundan sonra ne olur, ne biter yönetim, milletvekillerimiz, belediye başkanımız karar verir. İnşallah iyi olur çünkü bu kulüp önemli bir camia. Umarım her şey Elazığspor için iyi olur. Her futbolcu gibi benimde hedefim üst liglerde oynamak. Bu ideallerim ve kulüp menfaatlerimiz doğrultusunda gelişmeler olacaktır. Şu an Elazığspor’un futbolcusuyum” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ