Dünyanın gözü bu yaz Erzurum’da olacak

Dünyanın en iyi ülkelerinin yarıştığı ve en prestijli kış turnuvalarından biri olarak kabul edilen Dünya Curling Turu (World Curling Tour), ağustos ayında Erzurum’da düzenlenecek. Yazın sıcağında gerçekleşecek olan turnuvaya yaklaş

Van Spor 3.06.2021 17:03:44 0
Dünyanın gözü bu yaz Erzurum’da olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.06.2021 17:03

Dünyanın en iyi ülkelerinin yarıştığı ve en prestijli kış turnuvalarından biri olarak kabul edilen Dünya Curling Turu (World Curling Tour), ağustos ayında Erzurum’da düzenlenecek. Yazın sıcağında gerçekleşecek olan turnuvaya yaklaşık 15 ülkenin ve 120’ye yakın sporcunun katılması bekleniyor.

Erzurum, Dünya Curling Federasyonu tarafından organize edilen Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Türkiye Curling Federasyonu tarafından desteklenen Dünya Curling Turu’na ev sahipliği yapacak. Turnuva, Dünya Curling Federasyonu tarafından kabul edilen dünyanın en iyi ülke takımlarının yarıştığı, birçok etaptan oluşan organizasyon olarak biliniyor. 5-8 Ağustos tarihleri arasında Erzurum Curling Salonu’nda düzenlenecek ve 4 gün sürecek turnuvaya 15 ülkeden yaklaşık 120 sporcunun katılımı bekleniyor.

Ayrıca geçtiğimiz yıl aralık ayında korona virüs nedeniyle iptal edilen 2022 Dünya Kış Olimpiyat Oyunları öncesinde olimpiyatlara gidecek takımları belirleyecek Olimpiyat Ön Eleme Yarışmaları, 01-16 Ekim tarihleri arasında Erzurum Curling Salonu’nda düzenlenecek.

Türkiye erkek, kadın ve karışık çiftler milli takım sporcularının da yarışacağı müsabakalar sonunda erkek ve kadınlar kategorisinde ilk 2 sırada yer alan takımlar ile karışık çiftler kategorisinde ilk 3 sırada bulunan takımlar, olimpiyat elemelerine katılmaya hak kazanacaklar. Dünya Curling Federasyonu tarafından organize edilecek müsabakalara yaklaşık 25 ülkeden 250 sporcu, 30 antrenör, 30 takım yetkilisi ve 20 hakemin katılması bekleniyor.

Her iki yarışma için Erzurum Valisi Okay Memiş başkanlığında Erzurum Valilik Toplantı Salonu’nda Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Türkiye Curling Federasyonu tarafından protokol imzalandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek, "Erzurum kış turizmi denince akla gelen şehirlerden birisidir. Kışın yanı sıra yazın da organizeler yapılacak, şehrin tanıtımı ön plana çıkacak. Bunlara bir örnek verirsek, yazın ortasında şehrimizde organizesi planlanan Uluslararası Curling Turnuvası’dır. Bu sene Erzurum şehri olarak uluslararası bir organizasyona imza atacağız. İlk etapta başvuru olarak 10 ülke istekte bulunmuştu, bu sayı daha sonra 34 ülkeye kadar çıktı. Dünya’da ve Türkiye’de tesisler bakımından en ileri derecede tesislere sahibiz. Curling’de dereceye giren sporcularımızın çoğunluğu Erzurumlu" dedi.

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Dr. Kenan Şebin ise turnuvaya yoğun ilgi olduğunu kaydederek, "Aralık ayında Erzurum’da organize edilen bir programımız vardı. Malum pandemiden dolayı iptal oldu. Bu organizenin yerine Dünya Curling Federasyonu, ekim ayında organize edilecek olan 3 müsabaka verdi. Bu organizasyon yaklaşık olarak 16 gün sürecek. Bu organizenin yapılmasının öncesinde gerçekleşecek organizasyon, Erzurum’u tanıtım amaçlı olacak. Bu turnuvanın her yıl geleneksel hale gelmesi amaçlandı. Dünyada birçok ülkede turnuvalar yapılmaya başlandı. Bu organizelere sınırlı sayıda katılım oluyor. Yapılacak bu organize 4 gün ile sınırlandırıldı. Ülkelerden katılım olursa bu takımların sınırlandırılmasını 15 ülke ile yapabiliriz. Bir takım olarak düşünülürse asıl sporcusu, yedek sporcusu, antrenörü, yöneticisi ve bunu da kadın ve erkek olarak sayı olarak düşünülürse bir takım 10 sporcuyu buluyor, bunu da gelen ülke sayısı 15 dersek ve bunu da ikiyle çarparsak yaklaşık olarak 150 kişinin gelmesi bekleniyor" şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ