Dünya Motokros Şampiyonası 186 ülkede canlı izlendi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası organizasyonu, saatlerce süren canlı yayınlarla toplamda 186 ülkede televizyondan takip edildi.

Van Spor 10.09.2019 13:38:52 0
Dünya Motokros Şampiyonası 186 ülkede canlı izlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.09.2019 13:38

AFYONKARAHİSAR (AA) - Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX), Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX 2T) ve Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) mücadeleleri, 6-8 Eylül'de Afyonkarahisar'da yapıldı.

Hem kentteki yöneticiler hem de Türkiye Motosiklet Federasyonu, şampiyona için büyük bir özveriyle çalıştı. Gerek Türkiye gerekse Afyonkarahisar'ın prestiji açısından başarılı geçen şampiyona deyim yerindeyse "kusursuzca" sona erdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak onur ve gurur duydukları ikinci bir dünya şampiyonasının organizasyonunu gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını kaydetti.

Dünyayı Afyonkarahisar'da motosiklet sporu çatısı altında buluşturmanın keyfini yaşadıklarını da ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

"Bu yıl Cumhurbaşkanlığı makamının himayelerinde bir organizasyon gerçekleştirmek bizim için büyük bir onur. Saatlerce süren canlı yayınlarla toplamda 186 ülkeye Afyonkarahisar'dan Türk gençliğini, Türk sporunu anlatmak bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Dünya Kadınlar Şampiyonası, Gençler Şampiyonası ve toplamda da 150 ayrı sporcunun bin 500 kişilik teknik ekiple burada bulunması, ülkemizin güçlü spor organizasyonu yapabilme kabiliyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl çok daha büyük bir katılımla çok daha büyük bir organizasyonla yine motor sporlarında en iyisini yapmanın çabası içinde olacağız."

Uçar, organizasyon kapsamında hem spor hemde sosyal sorumluluk anlamında bir çok etkinliğe de yer verdiklerini dile getirerek, "MS hastalarının da sosyal sorumluluk projesi olarak içinde oldukları, trafik güvenliği bilincini insanlara aşılayacak etkinlikleri de bir araya getirecek şekilde bir organizasyon gerçekleştirdik. Konserlerle üniversite gençliği başta olmak üzere tüm sanatseverleri, müzikseverleri bir araya getirdik." diye konuştu.

De Graaff: Buradaki potansiyel gayet güzel ve göz doldurucu

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FİM) Avrupa Başkanı Martin De Graaff, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona ilk kez Afyonkarahisar'da katıldığını ve organizasyonun çok başarılı olduğunu söyledi.

Yarışçılardan da çok mutlu olduklarını ifade eden Graaff, "Gelecek yıl için tüm çevreme, etrafıma, arkadaşlarıma, meslektaşlarıma bu organizasyonu ziyaret etmelerini tavsiye edeceğim. Yarışın ve parkurun performansıyla ilgili de sporculardan bilgi alacağım." dedi.

Graaff, gelecek yıl çok daha iyi bir organizasyon olacağını bugünden gördüğünü ve bildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Otel odamda da seyircilerin heyecanını ve katılımını ilgiyle izledim. Yarışları da yerinde takip ettim. Oldukça mutlu insanların olduğunu, izleyicilerin olduğunu gördüm. Eğer toplumun yaşadığı yerlere yakın bir yerdeyseniz burada tabii şansınız çok daha fazla ama buradaki potansiyel de gayet güzel ve göz doldurucu."

Muhabir: Canan Tükelay

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ