Doğu ve Güneydoğu’dan 265 atlet Elazığ’da yarıştı

Elazığ’da Doğu ve Güneydoğu’dan 265 sporcunun katılımıyla ‘Atletizm Geliştirme Projesi İl Karmaları Kros Yarışları yapıldı.

Van Spor 20.03.2021 16:18:57 0
Doğu ve Güneydoğu’dan 265 atlet Elazığ’da yarıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2021 16:18

Elazığ’da Doğu ve Güneydoğu’dan 265 sporcunun katılımıyla ‘Atletizm Geliştirme Projesi İl Karmaları Kros Yarışları yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’nın ‘Atletizm Geliştirme Projesi İl Karmaları Kros Yarışları, Elazığ ev sahipliğinde başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Kültür Park’ta düzenlenen yarışa Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Şırnak, Hakkari, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Van ve Bingöl illerinde gelen yaklaşık 265’i sporcu olmak üzere toplamda 300 antrenör ve kafile başkanları katıldı. Altı farklı kategoride mücadele eden olan sporcular, kıyasıya yarıştı. Yarışlara dışarıdan destek veren sporcular da arkadaşları kadar o heyecanı yaşayarak tezahüratta bulundu. Dereceye giren sporcular sevinirken bazı sporcular da yarışı tamamlayamadı.

Kentte gerçekleştirilen bu organizasyonu önemsediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “ Çünkü buraya 10 ilden yaklaşık 265 sporcu, antrenör ve kafile başkanlar ile birlikte yaklaşık 300 sporcuya ilimiz tanıtmış olduk. Bu açıdan da çok önemli. Çocuklarımız ter döküyorlar. Atletizmi geliştirme projesi ve il karması müsabakaları adı altında bu yarışma yapılıyor ve bu birinci kademesi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden 10 ilimizden katılan çocuklarımız burada yarışıyor. İkinci kademesi de Şırnak’ta yapılacak. Türkiye finalleri de daha sonra Sivas’ta yapılacak. Biz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak burada teknik toplantımızı ve sporcuları yurtlarımızda ağırladık. Şimdi Kültür Park’ta yarışma icra ediliyor. Şuana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Van’ın Çaldıran ilçesinden gelen sporcuların antrenörü Kıyasettin Aladağ ise “ Van’dan buraya yaklaşık 300 kişilik bir grupla yarışmaya katılım sağladık. Yıldızlardan öğrencim Ayhan Kaya koştu. Allah’a şükürler olsun emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık. Bugün birinci oldu bizi gururlandırdı, mutluyuz” diye konuştu.

Rakiplerini geride bırakarak yıldızlar kategorisinde birinci olan atletlerden Ayhan Kaya, “ Buraya gelerek büyük başarı elde ettik. Aynı zamanda Van’daki yarışmada da birinci oldum. Bugün de genel olarak tempomu korudum ve sonlarda hızımı arttırarak birinci oldum. Van’ı gururlandırdık, çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Bingöl’den yarışmaya katılarak kendi kategorisinde birinci olan Tülin Barut ise, şampiyon olduğu için mutlu olduğunu belirterek kendilerine her zaman destek veren antrenörlerine teşekkür etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ