Dakar Rallisi'nde zirve Red Bull sporcularının

İSTANBUL (AA) - Dakar Rallisi'nin üçüncü gününde bitiş çizgisine en iyi dereceyle gelen isim Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah olurken, 3 etap sonunda bir diğer Red Bull sporcusu Stephane Peterhansel genel klasmandaki liderliğini korudu.R

Van Spor 5.01.2021 15:41:08 0
Dakar Rallisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.01.2021 15:41

İSTANBUL (AA) - Dakar Rallisi'nin üçüncü gününde bitiş çizgisine en iyi dereceyle gelen isim Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah olurken, 3 etap sonunda bir diğer Red Bull sporcusu Stephane Peterhansel genel klasmandaki liderliğini korudu.

Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en zorlu ve tehlikeli yarışı olarak kabul edilen Dakar Rallisi, bu sene 43. kez motor sporları tutkunlarını bir araya getiriyor. Yarış, üst üste ikinci kez Suudi Arabistan'da gerçekleştiriliyor. Sporcuların 13 gün boyunca yaklaşık 7 bin 600 kilometre yol katedeceği Dakar Rallisi'nin üçüncü günü de geride kaldı.

Wadi Ad-Dawasir'de geçilen 629 kilometrelik üçüncü günde de birincilik Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah'ın oldu. Al-Attiyah'ın üst üste ikinci zaferine ulaştığı Dakar Rallisi'nde güne genel klasman lideri olarak başlayan Red Bull sporcusu Stephane Peterhansel de koltuğunu korudu.

Zorlu üçüncü günde otomobil kategorisinde Nasser Al-Attiyah, bitiş çizgisine 3 saat 17 dakika ve 39 saniyelik derecesiyle ulaştı. Etapta üçüncülük ise bir diğer Red Bull sporcusu Stephane Peterhansel'in oldu. Güne genel klasman lideri olarak başlayan Peterhansel, rakibinin 4 dakika 5 saniye gerisinde bitiş çizgisine geldi ve liderliğini korudu.


- Toby Price'tan ikinci zafer


Dakar Rallisi'nin 3'üncü gününde motosiklet kategorisinde de Red Bull ilk sırada yer aldı. İlk gün bitiş çizgisine ilk sırada gelen Red Bull sporcusu Toby Price, Wadi Ad-Dawasir'de de birinciliği elde etti. Red Bull KTM Takımı'nın başarılı sürücüsü, 3 saat 33 dakika 23 saniye ile etapta birinciliği elde etti.

Kamyon kategorisinde Kamaz Master'ın liderliği de devam etti. İlk iki günü ilk sırada tamamlayan Sotnikov'un pilotluğundaki Kamaz Master, 3'üncü günde de genel klasman liderliğini sürdürdü.

12 etaptan oluşan 13 günlük yolculuğun ardından 15 Ocak 2021'de sona erecek Dakar Rallisi'nde dördüncü gün Wadi Ad-Dawasir ile Riyad arasında koşulacak. Dakar'ın en uzun etabı olan dördüncü günde pilotlar 813 kilometrelik parkuru geride bırakacak. Dakar Rallisi'nin tüm heyecanı her gün "RedBull.com/dakar" adresinde takip edilebiliyor.






Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ