CİSAD üyelerinden mağarada keşif çalışması

Cilo Sat Gölleri Ve Buzulları Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü (cisad) Üyeleri, Hakkari’nin Derecik İlçesine Bağlı Koçyiğit Köyündeki Mağarada Keşif Çalişmasi Yaptı.

Van Spor 9.07.2019 10:26:00 0
CİSAD üyelerinden mağarada keşif çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.07.2019 10:26

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (CİSAD) üyeleri, Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Koçyiğit köyündeki mağarada keşif çalışması yaptı.

Balkaya Dağı eteklerindeki mağaradan içeri giren CİSAD üyeleri, başlangıç noktasından itibaren mesafeyi ölçerek ilerledi. 2,5 saatlik zaman zarfında ancak bin 500 metre ilerleyen CİSAD üyeleri, daha sonra mağaranın ikiye ayrıldığını fark ederek, zamanın daralmasıyla geri dönmeye karar verdiler. Dört saat mağarada hareket halinde olan dağcı ekip, dar geçitten tekrar dışarı çıktılar.

TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ,geçen yıl beraberindeki ekipten iki kişiyi mağaranın içine gönderdiklerini belirterek, ancak zaman daraldığından dolayı mağara hakkında fazla inceleme yapamadıklarını söyledi. Ertunç, “Bizde bu yıl tekrar mağarayı incelemek maksadıyla harekete geçtik. Mağaranın ilk bölümü dar ve kayalık bir geçitten ibaret, daha sonra geniş bir alana yayılıyor. Galeriyi takip ederek sulak bölgeye ulaştık, ilerledikçe suyun debisinin çoğaldığını ve gölcükler oluşturduğunu gördük. Balçık bölgenin dışında çok kayalık geçitlerin oluşu, ilerlememize engel oluyordu. Galeri alanı ve yüksekliği 3-4 metreden elli metrelere kadar yükseliyordu. Ana galerinin dışında kısa mesafeli galerilerde bulunuyordu. Bin 500 metre ilerledikten sonra galeri ikiye ayrıldı, biri kısa diğeri çok uzun mesafeli galeriden oluşuyor. Zor geçitlerden ibaret olan mağara, ilerlememizi ve geri dönüşümüzü zorluyordu. Zamanın yetmeyeceğini anlayarak ve dışarıda bizi bekleyen arkadaşların tedirginliğini düşünerek mağara keşfini sonlandırıp geri dönüşe karar verdik. Mağara inceleme keşfimiz toplam dört saat sürdü. Galeri, Balkaya Dağı’nın altından geçiyor. Şu ana kadar son noktasına kimse ulaşamadı. Sonbahara doğru tekrar mağarada incelemeler yapacağız. Son noktasına olaşacak şekilde daha kapsamlı bir keşif yapmayı düşünüyoruz. Mağarada değişik sütunların ve şekillerin hakim olduğu muhteşem manzaranın büyüleyici olduğunu, bu mağaranın ve buna benzer mağaraların keşif yapılması için CİSAD ekibi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bize bu araştırmada yardımcı olan ve rehberlik yapan Mehmet İrez’e teşekkür ederiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ