Cirit 100. yıl şampiyonlarına kupa

Milli Mücadele’nin 100’üncü Yılı Etkinlikleri Kapsamında Yapılan Atlı Cirit İl Birinciliğinde Dereceye Giren Takımlara Kupaları Verildi

Van Spor 8.07.2019 11:29:00 0
Cirit 100. yıl şampiyonlarına kupa
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.07.2019 11:29

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında yapılan Atlı Cirit İl Birinciliğinde dereceye giren takımlara kupaları verildi. Korkut Ata, Yarımca ve Ilıca Termal grup birincisi olarak 1. Lige yükselme müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Elemelere gidecek olan son takım haftaya belli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Erzurum’da da 100’üncü yıl faaliyetleri devam ediyor.

Erzurum Valiliği öncülüğünde Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İl Temsilciliğinin organize ettiği Milli Mücadelenin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında yapılan Mahalli Lig Atlı Cirit İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

12 takımın katıldığı ve üç grupta oynanan cirit müsabakalarında birinciler belli oldu.

Emrullah Yiğit Çakır cirit sahasında oynanan ve üç hafta süren cirit müsabakalarında A Grubunda Korkut Ata Spor birinci olurken, Uzmanlar Atlıspor kulübü ikinci, Ilıca Atlı Spor Kulübü üçüncü oldu.

B Grubunda Şampiyonluğu Yarımca Atlıspor Kulübü kazanırken, Çayırtepe Atlı Spor ikinci, Kümbet Osmanlı Atlı Spor kulübü üçüncü sırada yer aldı. C Grubunda şampiyonluk ipini Ilıca Termal Atlı Spor Kulübü göğüslerken, Haydar Han Atlı Spor ikinci, Esadaş Atlı Spor üçüncü oldu.

A Grubu birincisi Korkut Ata, B Grubu birincisi Yarımca Atlı Spor ve C Grubu birincisi Ilıca Termal Atlı Spor’un Türkiye 1. Ligine yükselme grup müsabakalarında Erzurum’u Temsil edeceğini belirten Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Sinan Çoban, üç grupta ikinci olan takımların önümüzdeki hafta eleme maçları yapacaklarını söyledi.

Çoban, “İkinciler arasından çıkarak, birinci olan takımımızda 1. Lig yükselme grup maçlarına katılacak. Yani Erzurum’u eleme müsabakalarında toplam dört takım temsil etmiş olacak” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile Cirit İl Temsilcisi Sinan Çoban gruplarında birinci olan takımların kupalarını verdi. İkinci ve üçüncü olan takımların kupaları da Yakutiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Emrullah Yiğit Çakır Cirit Sahası Tesis Amiri Zeki Çirikoğlu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu MHK Başkanı Ufuk Atalay ve GSİM cirit sorumlusu Ufuk Purutcu verdi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Milli Mücadele’nin 100’üncü yılına yakışır bir cirit turnuvası izlediklerini belirterek, “Şampiyonaya katılan tüm kulüpler bizim gözümüzde şampiyondur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ