Cevat Karagöl kariyerindeki olimpiyat madalyası eksiğini tamamlamak istiyor

Türkiye'yi daha önce üç kez paralimpik oyunlarında temsil etme başarısı gösteren milli atıcı Cevat Karagöl, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda yer alarak hayali olan madalyayı kazanmayı hedefliyor.

Van Spor 6.03.2020 14:22:13 0
Cevat Karagöl kariyerindeki olimpiyat madalyası eksiğini tamamlamak istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.03.2020 14:22

ORDU (AA) - Türkiye'yi daha önce üç kez paralimpik oyunlarında temsil etme başarısı gösteren milli atıcı Cevat Karagöl, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Karagöl, mayıs ayında Peru'da düzenlenecek Para Atıcılık Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ndeki Havalı Silahlar Atış Poligonu'nda devam ediyor.

Türkiye'yi 50 metre serbest tabanca ile 10 metre havalı tabancı kategorilerinde temsil eden Cevat Karagöl, günde çift antrenman yapıyor.

Cevat Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce paralimpik oyunlarına kota veren üç şampiyonaya katıldığını ancak bunlardan sonuç alamadığını söyledi.

Oyunlara direkt kota veren şampiyonalardan birinin daha mayıs ayında Peru'da yapılacağını belirten Karagöl, bu şampiyonaya sıkı çalıştığını aktardı.

Karagöl, şimdiye kadar hem ferdi hem de takım olarak Avrupa ve dünya şampiyonlukları yaşadığını, üç kez de paralimpik oyunlarına katılma başarısı gösterdiğini ifade ederek, "Kariyerimde paralimpik madalyası eksiğim var. İnşallah amacım 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılarak kariyerimdeki bu eksiği de tamamlamak." dedi.

Paralimpik Oyunları'nın önemine değinen Karagöl, "Dört yılda olimpiyatlarla birlikte yapılan paralimpik oyunları sporun en büyük organizasyonu. Bu organizasyona katılabilmek bile büyük bir başarıyken burada madalya almak kolay değil ve alındığı takdirde çok büyük önemi var." diye konuştu.

Karagöl, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için milli takımdan 6 arkadaşının kota almayı başardığını kaydederek, "Hocalarımızın söylemi, bundan sonra iki veya üç kota daha alacağımız yönünde. Bunların içerisinde ben de yer almak istiyorum. Tüm çalışmalarım bu yönde." ifadesini kullandı.

Karagöl, 15 Ekim'de Avustralya'da düzenlenen organizasyonda kota aldığını ancak daha sonra yapılan itiraz sonrası bu şansını kaybettiğini belirterek, yarım kalan işini Peru'da tamamlamak istediğini, bunun için çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ