Çaykur Rizespor 'sıfırdan' inşa ediliyor

Yakaladığı çıkışla geçen sezonun ikinci yarısının flaş takımlarından biri olan Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Hasan Kartal, yeni sezon hedefinin takımda bir iskelet oluşturmak olduğunu belirtti.

Van Spor 25.07.2019 11:44:26 0
Çaykur Rizespor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.07.2019 11:44

ANKARA (AA) - Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Hasan Kartal, bu sezon yapacakları transferlerle takımda bir iskelet oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşil-mavili kulübün başkanı Hasan Kartal, takımın yeniden yapılandırılması, yeni sezon planlaması, hedefleri ve transfer çalışmaları hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Geçen sezonki kadronun büyük kısmının kiralık oyunculardan oluştuğunu belirten Kartal, "Bizim takımın bir iskeleti yok. Sporcularımızın çoğu kiralıktı. Bunların çoğu da gitti. Şimdi ise bir iskelet oluşturuyoruz." dedi.

Kartal, sıfırdan bir takım kurdukları için zorlandıklarını vurgulayarak, "Biz de iskelet olsaydı üstüne 4 tane oyuncu alırdık ama böyle olmayınca epey bir sıkıntı çekiyoruz. Şimdiki transferlerimizle iskeleti yapılandırıyoruz. Onun için hiç yanlış yapmamamız lazım. Oynatmadığımız oyuncuyu almamamız lazım. Şimdi temel oluşturuyoruz. Bu sene temeli iyi bir şekilde atarsak binayı daha iyi kurarız. İnşallah sonraki sezonlarda daha rahat olacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen sene kiralık oynayan sporcuların ayrılmasından sonra yeni yapılanmaya gittiklerini aktaran Hasan Kartal, transfer çalışmalarını da titizlikle yürüttüklerini dile getirdi.

Kartal, Rizespor'un geçen sezonun ilk yarısını kötü geçirdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ben 7'nci haftada başkan oldum. İlk yarıyı 12 puanla bitirdik. Ondan sonra ara transferler yaptık. Transferlerdeki düşüncemiz kulübümüzün ekonomik yapısını korumaya yönelikti. Uzun süreli 2-3 yıllık sözleşmeler yapsaydık ve kulüp bir alt lige düşseydi ekonomik açıdan kötü bir yük sırtlanmış olacaktık. O yükü kaldırmak zorlu olacaktı. Biz de kiralık oyuncularla oynamaya başladık. Çünkü önümüzü net bir şekilde göremiyorduk. Rizespor'un düşmesi aklımın ucundan geçmedi ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazımdı. Gelen oyuncuların hepsinin iyi olması sebebiyle ikinci yarının flaş takımı olduk."

Başkan Kartal, transferde oyuncunun maliyeti ile yaşına da çok dikkat ettiklerini kaydetti.

Kiralık oyuncuların yakaladıkları çıkış sonrası onları elde tutmanın zorlaştığına değinen Kartal, "Futbolcular Rize'yi pek tercih etmiyor. İstanbul, Ankara gibi merkezi yerleri daha çok tercih ediyorlar. Bu yüzden kiralık oyuncularla sözleşme yapma şansımız çok zayıf oldu. Biz de yeni bir ekip kurmak için kolları sıvadık. Geçen sene yakaladığımız havayı yakalamak için arayış içerisinde girdik. İsim yapmamış parlayamamış oyunculara yöneldik. Örneğin, Fenerbahçe'de forma şansı bulmayan ancak Rize'de oynayınca kendini gösterme ihtimali olan oyuncularla anlaştık. Transferlerimiz bu yönde ilerliyor. Epey bir transfer yaptık ama daha devam edeceğiz. Yeni transferleri Bolu kampına yetiştiririz diye umuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rizespor'un her yerde taraftarı olmalı

Başkan Hasan Kartal, kulübün yeni bir yapılanmayla beraber kurumsallaşma yönünde de önemli atılımlar yaptığına değindi.

Deplasman maçlarına taşıma taraftarlarla gitmek istemediklerini söyleyen Kartal, "Gittiğimiz yerde bizim kotamızı dolduracak kadar taraftarımızın olması lazım. Bunun için çalışmalar yapıyorum, uğraşıyorum. Sivas'ta, Kayseri'de her gittiğimiz yerde 'Benim ikinci takımım Rizespor'dur.' diyebilecek bir taraftar grubumuzun olması lazım. Bunun için bazı bölgelerde altyapı tesislerini kurdurup, çocukları oraya çekmek istiyorum. Çocuklardan başlamak lazım diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Sosyal medya üzerinden sürekli olarak gençlerle iletişim halinde olduğunu belirten Kartal, "Biz Rizespor'u daha tam oturtamadık. Her şeyi yavaş yavaş yapıyoruz. Kurumsallaşmaya daha fazla önem vereceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ