Buz'un efsaneleri Erzurum'da

Van Spor 28.01.2018 16:02:11 0
Buz
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali’ne katılan Dünyaca ünlü dağcılar buz ve çetin kış şartlarıyla adeta savaştı.
Dünya’nın dört bir yanından kente gelen dağcılar, buz tutan şelalelere tırmandı. Romanya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Almanya, Meksika, Yunanistan, Kırgızistan, Rusya, Gürcistan ve Türkiye’den 107 dağcı, Uzundere’de 35 ila 300 metre arasında değişen Nakavt, Şeker Kulvarı, Hakan, Sarı Gelin, Lucifer ve Cansu şelalelerine tırmandı. Milli Dağcı ve aynı zamanda festivalin koordinatörü olan Çetin Bayram, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu yıl festivalimizin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Erzurum’un adını Dünya’ya duyuran ve beş kıtadan seçkin dağcıların burada buluşmasına vesile olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e spora ve sporcuya olan büyük desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Bayram, tırmanışların ayrı bir anlamı da taşıdığını anımsatarak, “Bu yılki tırmanışları 2017 yılı içerisinde hayatlarını bu uğurda kaybeden Cansu Nur Özkalp, Hakan Coşkun ve Olga Gorozhanina anısına gerçekleştirdik” diye konuştu.
Bu arada Dünya’nın en güçlü dağcısı olarak bilinen ‘Çelik Melek’ lakaplı Rus dağcı Aleksandra Mentovskya’da festivalde yoğun ilgi odağı oldu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem