Busenaz Sürmeneli: Olimpiyat kotası kesmez, madalya lazım

Dünya şampiyonu milli boksör Busenaz,'Öncelikli hedef olimpiyat kotası ama olimpiyat kotası Türk halkını kesmez, madalya lazım. O madalyayı alıp sizin karşınıza çıkmak istiyorum.' dedi.

Van Spor 15.10.2019 14:53:23 0
Busenaz Sürmeneli: Olimpiyat kotası kesmez, madalya lazım
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.10.2019 14:53

ANKARA (AA) - Rusya'nın Ulan Ude kentinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli, dünya ikincileri Buse Naz Çakıroğlu ve Elif Güneri, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Başkan Vekili Hasan Kartal, yönetim kurulu üyeleri ve teknik ekip, Ankara Green Park Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli, elde edilen başarının arkasında büyük bir ekibin olduğunu vurgulayarak "Takım kaptanı, antrenörlerimiz, arkamızda onlarca, binlerce insan, ailemiz, dua edenler... Onların yüzünü biraz güldürebildiysem ne mutlu bana." değerlendirmesinde bulundu.

Final maçında antrenörünün "Mehmetçik için savaş." diye seslendiğini ve bunun kendisini çok motive ettiğini aktaran Busenaz Sürmeneli, şunları söyledi:

"Mehmetçiğimiz için savaştım. Elimden geleni yaptım. Ağladım, duygulandım, gülmek kadar ağlamak da güzel. Takımımla gurur duyuyorum. Dünyanın en iyi takımları bizimle kamp yapmak istiyor. Bundan sonraki süreçte daha iyi çalımalıyız. Rakiplerimiz bize göre çalışıyor. Öncelikli hedef olimpiyat kotası ama olimpiyat kotası Türk halkını kesmez, madalya lazım. O madalyayı alıp sizin karşınıza çıkmak istiyorum. İnşallah sizleri, cephedeki askerlerimizi gururlandırım. Olimpiyatlara giden kadın boksörümüz yok. Umarım ilkler bu ekipten çıkacacak ve madalyayla dönecek."

Gözgeç: "Mümkün olduğunca çok kota almak istiyoruz"

Federasyon başkanı Gözgeç, Dünya Şampiyonası'nda elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirterek, "Sistemli çalışma azmin eseridir." ifadesini kullandı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'na yüksek sayıda katılım için Avrupa ve dünya elemelerinde mücadele edeceklerini dile getiren Gözgeç, "Mümkün olduğunca çok kota almak istiyoruz. Avrupa ve dünyadaki başarımızı olimpiyat madalyalarıyla üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Elif Güneri: "Umarım iyi örnek olabiliyorumdur"

Dünya ikincisi Elif Güneri, şampiyonada çok güzel maçlar olduğunu belirterek "Takım arkadaşlarım ellerinden geleni yaptı. Kendimiz için bir şey yapmıyoruz ülkemiz, vatanımız, bayrağımız için yapıyoruz." dedi.

Şampiyonada takım olarak eksiklerini görme imkanını bulduklarını deli getiren Elif Güneri, "Eksiklerimiz vardı onları gördük. Biz sadece boks yapmıyoruz bizim amacımız örnek olmak. Elimizden birileri tuttu bir yerlere geldik. Örnek olmalıyız, inatçı olmalıyız, çocuklarımız spor yapmalı umarım iyi örnek olabiliyorumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Buse Naz Çakıroğlu: "Mehmetçiğimizin devletimizin arkasındayız"

Gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu, "Mehmetçiğimizin devletimizin arkasındayız." diye konuştu.

Ocak ayından beri kamplarda yoğun çalıştıklarını vurgulayan Buse Naz Çakıroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Neler yapabileceğimizi görmek istiyorduk. Olimpiyatta altın almamamız için bir neden olmadığını gördük. Çok inançlı bir kadroyuz, inanmazsak başaramayız. Birbirimize çok inanıyoruz. Olimpiyata gideceğimize, madalya alacağımıza inanıyoruz. Çok anlamlı bir devletin sporcularıyız. Bunun kıymetini biliyoruz. Önemli olan elimizden geleni yaptığımıza emin olmak. Barış Pınarı Harekatı'nda bizim için yüreğini ortaya koyan Mehmetçiğimizin, devletimizin arkasındayız."

Konuşmaların ardından katılımcılar hep beraber asker selamı verdi ve fotoğraf çektirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ