Bakan Kasapoğlu: Üniversite kampüslerinde gençlik merkezleri açacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, üniversite kampüslerinde gençlik merkezlerinin açılacağını belirterek 'Girişimcilik temalı kamplarımızın müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum.' dedi.

Van Spor 27.11.2019 15:08:26 0
Bakan Kasapoğlu: Üniversite kampüslerinde gençlik merkezleri açacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.11.2019 15:08

Raffles Otel Zorlu Center'da gerçekleştirilen 3. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi'nde açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni nesil girişimciliğin gelecek hedefleri ve iş fikirleri açısından önemine değindi.

Bu konunun tartışılmasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Anlamlı organizasyonda katılımıyla, fikirleriyle, önerileri ve eleştirileriyle zirveye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür zirveler ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir adımı ifade ediyor. Biz de bakanlık olarak gençlerimiz ve potansiyelimiz açısından hem önemine inandığımız hem de stratejik olarak anlamlı bulduğumuz bu programları desteklemeyi görev biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Teknoloji ve inovasyona bağımlı olarak şekillenen ekonomilerin ülkeler arası ticarete etki ettiğini dile getiren Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Küreselleşme mekandan ve coğrafyadan bağımsız bir şekilde hepimizi etkiliyor. Bu şekilde yeni iş birliklerinin oluşmasında önemli etkiye sahip. Zamanın ruhu böyle şekilleniyor. Zincirin halkaları gibi birbirimize eklemlenmiş durumdayız. Bütün olarak bu zinciri sağlamak durumundayız. Bunu sağlarsak başarıyı yakalayabiliriz. Sürdürülebilirlik, günümüzün en kritik kavramlarından biri."

Projeler ve projelere olan desteklerin önemine de değinen Bakan Kasapoğlu, şunları aktardı:

"Girişimcilik ruhu ve çalışmalar konusunda hassasiyete sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 20 milyon gençle dünyanın en fazla genç nüfusuna sahip ülkelerindeniz. Gençlerimizin bu ruha sahip olduğunu da görüyoruz. Girişim ruhunun gençlerin omuzunda yükseleceğini ifade etmek istiyorum. Gençliğimizi ilgilendiren her konuda bakanlık olarak çalışmalara sahibiz. Bunların başında da proje desteğimiz var. Bu düşüncesini gerçekleştirmek için fırsat arayan gençlerimize destek veriyoruz. Gençlerimiz ürettikçe biz onların vizyonunu desteklemeye devam edeceğiz."

"Kampüslerimizde gençlik merkezleri açacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, üniversite kampüslerinde gençlik merkezlerinin açılacağını ifade etti.

Burada bilgisayar kodlama ve yazılım çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğinin altını çizen Kasapoğlu, "Girişimcilik temalı kamplarımızın müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum. Gençlerimizi daha nitelikli hazırlama noktasında ne gerekiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu sayesinde her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin inovasyon ve girişimcilikle ilgili etkinliklere katılımı bizleri ayrıca heyecanlandırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 2018 yılı itibarıyla yeni yönetim sistemine geçtiğini hatırlatan Kasapoğlu, bu durumun kamu ve özel sektörde iş birliği açısından önemli imkanlar sunduğunu da vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ