Baba ile kızı asfaltta sporcu yetiştiriyor

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE YILLARDIR SPORLA İLGİLENEN FİKRET ÖREN VE KIZI SİTİ ÖREN, TÜM İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN SPORCULARA KARA YOLUNDA KAYAK ANTRENMANI YAPTIRIYOR.

Van Spor 23.09.2020 09:46:17 0
Baba ile kızı asfaltta sporcu yetiştiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.09.2020 09:46

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yıllardır sporla ilgilenen Fikret Ören ve kızı Siti Ören, tüm imkansızlıklara rağmen sporculara kara yolunda kayak antrenmanı yaptırıyor.

Fikret Ören ve kızı Siti Ören, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Esendere yolu üzerinde her gün sabah saatlerinde sporcularla kış hazırları kapsamında antrenman yaptırıyor. İdmanları sosyal mesafe kuralına uyarak yapan baba ve kızı, 40 kilometrelik güzergahta sporcularıyla birlikte ter döküyor. İlçede 40 yıla aşkın Fikret Ören, Bayram Ören, Kenan Ören, Şefik Yaşar, İrfan Değenek, Siti Ören, Rojbin Ören ve Erkan Orhan, spor dallarıyla uğraşarak Türkiye ve dünya genelinde derece yapan başarılı sporcular yetiştirmeye devam ediyor.

Fikret Ören: “İyi derece yapmak için yetkililerden kar üstü aracı istiyoruz”

Kayak antrenmanlarını kara yolunda yaptıklarını dile getiren Fikret Ören, “Her şeye rağmen sporcu yetiştiriyoruz. Yüzlerce sporcumuz var. Onlarca milli sporcumuz var. Bunların içerisinde Türkiye kupasına, dünya şampiyonasına ve olimpiyatlara giren sporcularımız var. Yılda en az 130 madalya alıyoruz. Yazın çok iyi şekilde hazırlanıyoruz ama maalesef kış oldu mu kar üstü aracımız olmadığı için iyi bir sonuç getiremiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz, sahip çıksınlar ve imkan sağlasınlar. Bizim hazır pistimiz olmadığı için yıllardır hep böyle kara yolunda çalışıyoruz. Yüksekova’da hakikaten çok üst dereceli başarılarımız var. Bizim burada en büyük sıkıntımız kar üstü aracımızın olmayışıdır” dedi.

Siti Ören: “Yüksekova’da 40 yıldır kayaklı koşu yapılıyor”

Kayak koşu antrenörü Siti Ören ise Yüksekova’da 40 yıldır kayaklı koşu yapıldığını belirterek, “İlkel şartlarda çalışıyoruz. Fırsat buldukça kara yolunda tekerlekli kayak çalışıyoruz. Bazı günler yaylada koşu yapıyoruz, bazen de Cilo Dağı’nın eteklerinde çalışıyoruz. Yazın çalışmak için bize sorun olmuyor. Kışın kar ezme aracımız olmadığı için her kar yağışında antrenmanlara ara veriyoruz. Bu spora da bir gün ara verildiği zaman çocukları bir hafta geri götürüyor. Kar ezme aracı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Babası gibi koşu antrenörü olduğunu dile getiren Siti Ören, “Aynı zamanda ailece bu sporu yürütüyoruz. İlk bu sporu babam Yüksekova’da başlattı, bizde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Sporcu Orhan Ören de Yüksekova’da uluslararası bir yolda antrenman yaptıklarını söyşeyerek, “Buranın kayaklı koşu kentinin olduğunu tüm Türkiye’ye duyurmak için canla başla çalışıyoruz. Yalnız bu koşullarda bu sporun yapılması zor. Yetkililerden en azından bir kar ezme aracı ya da burada bir kamp eğitim merkezi yapılmasını istiyoruz. Kayak sporunda iyi bir derece çıkarttık ve iyi bir yere gidiyoruz. Çok iyi sporcularımız var. Sporcuların emeğinin boşa gitmemesi için yetkililerden destek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ