Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

Avrupa'nın en büyük futbol ülkeleri kabul edilen İtalya, İspanya ve Almanya'da ikinci, İngiltere ile Fransa'da ise üçüncü hafta karşılaşmaları oynandı.

Van Spor 26.08.2019 13:14:24 0
Avrupa
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.08.2019 13:14

İSTANBUL (AA) - Avrupa'nın en büyük futbol ülkeleri kabul edilen İtalya'da (Serie A) ilk, İspanya (La Liga) ve Almanya'da (Bundesliga) ikinci, İngiltere (Premier Lig) ile Fransa'da (Ligue 1) ise üçüncü hafta karşılaşmaları oynandı.

İngiltere'de Liverpool, İspanya'da Sevilla, Almanya'da Borussia Dortmund, maç fazlasıyla Fransa'da Rennes İtalya'da ise Lazio haftayı lider kapadı.

Premier Lig

Sezona iyi başlayan Liverpool, haftanın merakla beklenen maçında evinde ağırladığı Arsenal'i 3-1 yenerek üçte üç yaptı.

Son şampiyon Manchester City ise, deplasmanda Bournemouth'u 3-1 mağlup etti.

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün forma giydiği maçta Leicester City, konuk olduğu Sheffield United'ı 2-1 yendi.

Deplasmanda Norwich City'yi 3-2 mağlup eden Chelsea, Lampard'la ilk galibiyetini almış oldu.

Manchester United evinde ağırladığı Crystal Palace'a 2-1 yenildi.

Yoluna kayıpsız devam eden Liverpool, 7 puanlı Manchester City'nin önünde 9 puanla liderliğini sürdürürken, Arsenal 6 puanla haftayı üçüncü tamamladı.

La Liga

Sezonun ilk haftasını lider kapatan Real Madrid, evinde Real Valladolid ile 1-1 berabere kalarak 3. sıraya düştü.

Granada'yı deplasmanda 1-0 mağlup eden Sevilla haftayı lider, Leganes'i 1-0'la geçen Atletico Madrid ise 2. tamamladı.

Sezona mağlubiyetle başlayan Barcelona, Real Betis'i 5-2 yenerek 9. sıraya yükseldi.

Bundesliga

Augsburg'u 5-1 yenerek sezona iyi başlangıç yapan Borussia Dortmund, ikinci hafta maçında Köln'ü 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

İlk maçta Hertha Berlin ile 2-2 berabere kalan son şampiyon Bayern Münih ise Schalke 04'ü 3-0'la geçerek ilk galibiyetini aldı.

Milli futbolcular Kenan Karaman ve Kaan Ayhan'ın forma giydiği Fortuna Düsseldorf, evinde ağırladığı Bayer Leverkusen'e 3-1 yenildi.

Ömer Toprak ve Nuri Şahin'in top koşturduğu Werder Bremen ise deplasmanda Hoffenheim'a 3-2 mağlup oldu.

2 haftada 8 gol atan Borussia Dortmund, attığı gol fazlasıyla Freiburg önünde zirvenin sahibi oldu. İki takımın ardından altışar puanlı diğer ekipler Leipzig , Wolfsburg, Bayer Leverkusen sıralandı.

Ligue 1

Geçen hafta Paris Saint-Germain'i (PSG) 2-1 mağlup eden Rennes, Strasbourg'u da 2-0 yenerek 3'te 3 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

PSG ise Edinson Cavani ve Kylian Mbappe'nin sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldığı maçta Toulouse'u 4-0 mağlup etti.

Maç eksiği olmasına rağmen 2. sırada bulunan Olympique Lyon, yarın TSİ 20.00'da Montpellier ile karşılaşacak.

Ligue 1'in 3. haftası, Çarşamba günü TSİ 20.00'de milli oyuncular Mehmet Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın forma giydiği Lille ile Saint-Etienne, 22.00'da ise Nice ve Olympique Marsilya karşılaşmalarıyla son bulacak.

Serie A

Son 8 senenin şampiyonu Juventus, milli oyuncu Merih Demiral'ın yedek beklediği maçta, Parma'yı deplasmanda 1-0 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Roma ise Cengiz Ünder'in ilk golü attığı maçta, evinde ağırladığı Genoa ile 3-3 berabere kaldı.

Milan, deplasmanda Udinese'ye 1-0 mağlup oldu. Mücadalede Hakan Çalhanoğlu 90 dakika forma giydi.

Milli oyuncu Mert Müldür'ün sonradan dahil olduğu maçta ise Sassuolo, Torinoya 2-1 yenildi.

Sampdoria'yı 3-0'la geçen Lazio, maç ve attığı gol fazlasıyla lider olurken, Napoli, Atalanta, Torino, Brescia, Juventus ve Udinese diğer 3 puanlı takımlar oldu.

Serie A'da ilk hafta, bugün TSİ 21.45'te oynanacak Inter-Lecce karşılaşmasıyla kapanacak.

Muhabir: Berad Büyük


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ