Atatürk Üniversitesi kürsüden inmedi: tam 26 madalya

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Türkiye Üniversiteler Turkcell Kış Spor Oyunları Erzurum’da düzenlendi.

Van Spor 20.03.2022 15:36:31 0
Atatürk Üniversitesi kürsüden inmedi: tam 26 madalya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2022 15:36

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Türkiye Üniversiteler Turkcell Kış Spor Oyunları Erzurum’da düzenlendi.

Atatürk Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren ve aynı zamanda Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sporcular, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda; 13-17 Mart 2022 tarihlerinde Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenen Kış Spor Oyunlarında Kayak Alp Disiplini, Snowboard, Kar Voleybolu, Buz Tırmanışı ve Kızak branşlarının tamamında yarışan Atatürk Üniversiteli sporcular toplam 26 madalya ile önemli bir başarı elde etti.

Türkiye Üniversiteliler Turkcell Kış Spor Oyunları ismiyle ve GNC’nin desteğiyle gerçekleşen etkinliğe Türkiye genelindeki 80 üniversiteden gelen yüzlerce genç sporcu çeşitli branşlarda madalya için mücadele etti. Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Liginde (ÜNİLİG) her yıl adını zirveye yazdıran Atatürk Üniversitesi, bu yıl da düzenlenen birçok turnuvadan dereceyle ayrıldı.

“Düzenlenen Tüm Organizasyonlarda Varız”

Son olarak Palandöken Kayak Merkezinin ev sahipliği yaptığı organizasyonda, 26 madalya kazanarak kürsüden inmeden turnuvayı tamamlayan Atatürk Üniversiteli sporcuları kutlayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bütün spor branşlarının yapılabilmesine imkân tanıyan altyapısı ve donanımlı eğitmen kadrosu ile katıldığı her müsabakadan başarıyla ayrılan bir üniversite olduklarına dikkat çekerek: “Öğrencilerimizin akademik eğitimlerinin yanında, kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunduğuna inandığımız kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerimizi de yıl boyunca düzenlemeye ve düzenlenen tüm organizasyonlara katılmaya azami gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

“Kış Sporlarında Marka Haline Geldik”

Bu kapsamda, Atatürk Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin sportif alanlarda göstermiş oldukları başarıların kendilerini gururlandırdığını ifade eden Rektör Çomaklı: “ÜNİLİG’de özellikle son yıllarda sürekli olarak zirvede yer almamız bunun en büyük göstergesi. Kış sporlarında marka haline gelen üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz; olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, ulusal ve uluslararası tüm turnuvalarda ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi layıkıyla temsil ediyor. Son olarak Türkiye Üniversiteler Turkcell Kış Spor Oyunlarında 26 madalya kazanarak önemli bir başarının altına imza atan sporcularımız başta olmak üzere, kıymetli aileleri ile antrenörlerini, Spor Bilimleri Fakültemizin değerli akademisyenlerini, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız ile Atatürk Üniversitesi Spor Kulübünü canı gönülden kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ