Anadolu Efes iki kulvarda zirveyi kimseye bırakmıyor

THY Avrupa Ligi'nde 17 maçta 14 galibiyetlik performansıyla ilk yarıyı lider tamamlayan Anadolu Efes, sadece bir yenilgi yaşadığı ING Basketbol Süper Ligi'nde de ilk devreyi ilk sırada geçti.

Van Spor 6.01.2020 14:58:59 0
Anadolu Efes iki kulvarda zirveyi kimseye bırakmıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2020 14:58

İZMİR (AA) - Geçen hafta ilk yarısı tamamlanan THY Avrupa Ligi'nde 17 maçlık periyotta 14 galibiyet ve 3 yenilgi yaşayan Anadolu Efes, 31 puan ve averajla İspanya temsilcisi Real Madrid'in önünde ilk sırada yer aldı.

Anadolu Efes, bu sezon Avrupa maçlarında İspanya'dan Barcelona, Yunan ekibi Panathinaikos ve Rus temsilcisi CSKA Moskova'ya yenildi.

ING Basketbol Süper Ligi'nde de ilk yarıyı Pınar Karşıyaka galibiyetiyle tamamlayan ve tek mağlubiyetini Teksüt Bandırma karşısında yaşayan Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde olduğu gibi zirveyi kimseye bırakmadı.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nin ardından ING Basketbol Süper Ligi'nde de ilk devreyi lider tamamlamalarının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Oyuncularını tebrik eden Ataman, "Oyuncularımın müthiş konsantrasyonu ve motivasyonuyla yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz ilk yarı değil tabii ki. Hedefimiz sonunda da her iki tarafta en tepede olmak. Sezonun yarısı geldiğinde müthiş bir başarı." diye konuştu.

"Ligin ikinci yarısı çetin geçecek"

Ligin çekişmeli geçtiğini, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko'nun üçer mağlubiyeti olduğunu hatırlatan Ataman, şöyle devam etti:

"Galatasaray da iyi bir lig geçiriyor, onların da 4 mağlubiyeti var. Ligin ikinci yarısı bence çetin geçecek. Bandırma ve TOFAŞ, sürpriz yapabilecek takımlar. Burada Fenerbahçe Beko ve bizim işimiz zor. Avrupa Ligi'nin bu maratonunda özellikle çift maç haftalarından sonra 48 saat geçmeden ligi oynamak çok yıpratıcı oluyor ama biz şu ana kadar bunu hatasız şekilde başardık. İkinci yarıda sürpriz sonuçlar olabilir."

Türk oyuncuların performansı

Ergin Ataman, ilk devrede ligde forma giyen Türk oyuncuların performansının fena olmadığını ancak kendi beklentisinin daha yüksek olduğunu kaydetti.

Avrupa Ligi takımlarının farklı bir kadro yapılanmasının olduğunu aktaran Ataman, "Karşıyaka, TOFAŞ ve özellikle Bandırma'da Türk basketbolunun geleceği olacak Türk basketbolcular var, süre alıyorlar. İnşallah bu ilerisi için olumlu bir şekilde yansır. Tabii ki kalitenin yükselmesi çok önemli. Milli takımlar seviyesinde dünya sıralamasında ilk 8 içinde olmak için Cediler, Furkanlar gibi oyunculara ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ