Ampute milli futbolcu Osman Çakmak kariyerini sonlandırdı

Ampute Milli Takımı futbolcusu Osman Çakmak, 10 yıllık kariyerini sonlandırdı.

Van Spor 4.07.2019 17:38:37 0
Ampute milli futbolcu Osman Çakmak kariyerini sonlandırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2019 17:38

ANKARA (AA) - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Osman Çakmak, 32 yaşında başladığı 10 yıllık ampute futbol kariyerini aldığı kararla bitirdiğini söyledi.

Saha içinde hırslı bir oyuncu, bir o kadar da duygusal bir insan olduğunu anlatan Osman, "Her şeyin bir sonu vardır. Futbol kariyerimin sonuna geldim. Futbol kariyerimi sonlandırıyorum. Allah, ay-yıldızlı formayı gazilik unvanı altında bana nasip etti." değerlendirmesinde bulundu.

"Kaçırdığım penaltı nedeniyle Türk halkından helallik istiyorum"

Futbola 11 yaşında başladığını, 20 yaşında gazi olduğunu anlatan Osman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"11 yaşında Zeytinburnuspor'da başlayan serüvenimde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sahada benimle mücadele eden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ay-yıldızı formayı daha genç arkadaşlara teslim etme kanaatine vardım. 32 yaşında ampute futbola başladım. Ampute futbola TSK'da başladım, burada da bıraktım. Bırakmam nedeniyle yöneticilerim de üzüldü. Son 1 aydır bu kararı düşünüyordum."

Tarihin bugünü de yazacağına dikkati çeken ampute milli futbolcu, "Beşler benim için önemlidir. O nedenle 5 numaralı formayı giyiyorum. Küçük yaşımdan bu yana milli takım formasını giymek bir hayaldi. Annemi kaybettim, babam da rahatsız. Dünya Şampiyonası'nda kaçırdığım penaltı nedeniyle Türk halkından helallik istiyorum. Türk halkına dünya kupası heyecanını yaşatacağımıza inanıyorum. Devletimiz ve milletimiz buna çok önem veriyor." ifadelerini kullandı.

"Engelli kardeşlerimiz için daha güzel işler yapacağız"

Kariyeriyle ilgili kararını ilk olarak ailesiyle konuştuğunu anlatan Osman Çakmak, şunları kaydetti:

"Futbol kariyerini sonlandırdım. Federasyon 1 yıl daha kalmamı istedi. Takıma zarar vermemek için böyle bir karar aldım. Zaman her şeyin ilacı. Bu karar, elimizi ve ayağımızı camia üzerinden çekeceği anlamına gelmez. Zaman bundan sonraki hedefimizi gösterecek. Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna teşekkür ediyorum. Bize destek verenlere ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Pes etmedik. Engelli kardeşlerimiz için daha güzel işler yapacağız."

42 yaşındaki milli futbolcu kariyerinde önemli isimlerle beraber olduğunu ifade ederek, "Emre Belözoğlu, Gençlerbirliği'nde Kemal Kılıç gibi futbolcularla beraber olduk. Cumhurbaşkanı, CHP, MHP Genel Başkanlarının 'devletin hakkı sana helaldir' demesi beni hayata bağladı." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ