6 yıldır yenilmeyen Mehmet'in hedefi Dünya Şampiyonluğu

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde 9 yaşındayken spora başlayan ve 2013 yılından bu yana muaythai ve kickboks dallarında çıktığı 144 maçta hiç yenilmeyen Mehmet Yalçın’ın (18) hedefi, Dünya Şampiyonu olmak.

Van Spor 1.05.2018 10:49:55 0
6 yıldır yenilmeyen Mehmet
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.05.2018 10:49

Lise son sınıf öğrencisi olan ve yaptığı antrenmanlar sırasında patlattığı kum torbaları nedeniyle ’Torba öldüren’ lakabını alan Mehmet Yalçın, son 6 yıldır kickboks ve muaythai dallarında yaptığı 144 maçta hiç yenilmediği gibi, 9 Türkiye Şampiyonluğu elde etti. İlkokul öğretmeninin yönlendirmesiyle spora başlayan Mehmet Yalçın, muaythai ve kickboks antrenörü Ömer Uğur’dan eğitim almaya başladıktan sonra hayatı değişti. İlk başlarda muaythai ve kickboksa bir türlü ısınamayan genç sporcu, daha sonra ailesi ve antrenörünün destekleri ile başarı üstüne başarı elde etmeye başladı. Yaklaşık 10 yıldır muaythai ve kickboks spor dallarıyla ilgilenen genç sporcunun ünü ise kısa sürede ülke sınırlarını aştı. 2013 yılında yapılan Türkiye Şampiyonası Finali’nde rakibine yenilen genç sporcu, bu mağlubiyetten sonra büyük bir hırs yaparak, başarıya ulaşmak için yoğun şekilde çalıştı. Antrenmanlarda zaman zaman hızını alamayarak tüm hırsını kum torbalarında çıkaran Mehmet Yalçın, azmi ve hırsı ile sayısız kum torbasını patlattı. Patlattığı kum torbaları nedeniyle ’Torba öldüren’ lakabını alan Mehmet Yalçın, 2013 ile 2018 yılları arasındaki sürede Türkiye’de yaptığı 144 maçın hepsinden galip çıkarak 5 defa muaythai, 4 defa ise kickboks dalında Türkiye Şampiyonu olma başarısı elde etti.

Mehmet’in hedefi dünya şampiyonluğu


Azmi ve hırsıyla başarı basamaklarını bir bir çıkan genç sporcunun yeni hedefi ise bu yıl yapılacak olan şampiyonada Dünya Şampiyonluğu elde etmek. Bu yıl İtalya’da yapılacak dünya şampiyonası için şimdiden hummalı bir çalışma içerisine giren sporcu Mehmet Yalçın, bir yandan kum torbasını diğer yandan ise arkadaşlarını döverken, bir yandan ise demir büküp, balyozla lastik dövüyor. Her gün antrenmanlarını aksatmadan yapan Mehmet Yalçın, 145. maçını dünya şampiyonluğu ile taçlandırmak için gün sayıyor.


Spora 9 yaşındayken ilkokul öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını ve yaklaşık 10 yıldır devam ettiğini belirten Mehmet Yalçın, dünya şampiyonluğuna hazırlandığını söyledi. Sporu ilk başlarda sevmediğini, ancak antrenörü ve ailesinin ilgi, alaka ve destekleri ile sevmeye başladığını anlatan Mehmet Yalçın, "2013 yılında Türkiye finallerinde yenildikten sonra büyük bir hırs yaptım ve başarılı olmak için elimden gelen gayreti gösterdim. Bunun bir sonucu olarak da 6 yıldır çıktığım 144 maçın tamamını kazandım. Şimdiye kadar 5 defa muaythai, 4 defa ise kickboks dalında Türkiye Şampiyonu oldum. Şimdiki hedefim ise, bu yıl İtalya’da yapılacak şampiyonada dünya birincisi olmak ve ülkeme bir başarı gururu yaşatmaktır. Bunun için de sabah akşam demeden hırslı bir şekilde bu şampiyonaya hazırlanıyorum. Hazırlanırken bazen kum torbasını dövüyorum, bazen ise bir yandan demir büküp balyozla lastik dövüyorum. Bazen torbaları patlatsam da bu şekilde şampiyonaya hazırlanmaya çalışıyorum. İnşallah tüm bu emeklerimin sonunda da ülkemize dünya şampiyonluğunu armağan etmek istiyorum" diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ