6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu başladı

Van Spor 30.03.2018 17:12:08 0
6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2018 17:12
6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Malatya Bölge Elemeleri, Sultan Suyu Harası’nda gerçekleşen açılış töreniyle başladı.
Doğu Anadolu Bölgesinden sporcuların katılacağı elemelerde dereceye giren sporcuların İstanbul’da gerçekleştirilecek 6. Fetih Kupası Final müsabakalarına katılma hakkı kazanacakları belirtildi. Dünya Etnospor Konfederasyonunun katkılarıyla düzenlenen etkinliğin ilk gününde ok atışı, mas güreşi, mangala, aşık atma ve archery tag oyunları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

“Türk okçuluğuna önem veriyoruz”
Okçular Vakfı Okçuluk Antrenörü Ömer Faruk Ülker yaptığı açıklamada okçuluğun Hz. Adem’den günümüze kadar geldiğini ifade etti. Ülker, “Biz aynı zamanda Türk okçuluğuna önem veriyoruz. Okçuluk dünya üzerindeki tüm milletler tarafından bilindiği ve yapıldığı için günümüzde hala araştırmalar halindeyiz. Macarlar ve İngilizlerin modern yayları günümüzde hala geçerlidir. Stilleri, yay boyutları tamamen farklı. Türk yayı Macar yayına oranla biraz daha kısadır. Bu şekilde farklı türlerde ayırt edilebilir. Ama günümüzde okçuluğun tarihi araştırması hala devam ediyor. Malatya’da yapılan 6. Fetih Kupası kapsamında aşık atma, Türk oyunlarından mangala, ok savaşları ve çeşitli ok atışlarıyla dolu bir etkinlik düzenliyoruz. Dünya Etnospor Konfederasyonu ile birlikte tarihsel oyunlar sürekli araştırmalar halinde. Mangala ve aşık atma oyunlarını günümüzde canlandırmaya çalışıyoruz. Şölen ismiyle geçen etkinliğin ilk gününde Malatyalı insanlara ok kullanmayı çeşitli atışlarla gösteriyoruz. İlgi oldukça güzel. Etkinliğin ikinci gününde bölgesel eleme atışlarımız olacak. Bu elemeler 4 farklı şehirde yapılacak. Doğu Anadolu Bölgesi olarak ilk etabını Malatya’da düzenliyoruz. Çevre illerden buraya sporcularımız gelecekler. İstanbul’da düzenleyeceğimiz 6. Fetih Kupası Finali öncesinde burada dereceye giren sporcuları belirleyeceğiz. Buradan sonra Kastamonu sonrasında Konya ardından Bursa’ya Allah’ın izniyle oradan sonra İstanbul’da finalimizi yaparak 6. Fetih Kupası’nın sonuna geleceğiz” diye konuştu.

“Geleneksel bir oyundur”
Etkinliklere Kırgızistan’dan katılan Şemsettin Yiğit ise Aşık Atma oyunuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: ’Benimle aşık atamazsın’ deyimi Aşık Atma oyunundan gelmektedir. Aşık Atma, Türk dünyasında oynanan geleneksel bir oyundur. Ayrıca ata sporumuzdur. Keçi ve koyunun arka bacağının diz kısmında bulunan parçaya aşık denir. Büyük olan parçalarda ineklerin arka bacağının diz kısmında bulunan bir parçadır. Bunlara Kırgızca Tompoy denilir. Oyunun amacı daire içerisinde bulunan aşıkları dışarıya çıkarmaya çalışılır. Öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Onlara nasıl oynandığını gösterdik. Malatya Kültür A.Ş ve Kültür Bakanlığı sayesinde Malatyalı hemşerilerimize bu sporumuzu tanıtmaya çalışıyoruz. İki gün sürecek etkinliklere tüm Malatyalıları bekliyoruz.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ