15 yaşındaki Kerem, kick boks ile hayata güldü

8 Yaşında Annesi Ve Babasının Ayrılmasının Ardından Bunalıma Giren Kerem Ergin(15), Bunalımdan Başladığı Kick Boks Sporuyla Kurtuldu

Van Spor 28.07.2019 11:40:17 0
15 yaşındaki Kerem, kick boks ile hayata güldü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.07.2019 11:40

Elazığ’da anne ve babasının ayrılmasından sonra yaşadığı bunalımdan sonra başladığı kick boks sporu ile hayatına renk katan 15 yaşındaki Kerem’in kazandığı altın madalya ile yüzü güldü.

Erzurum’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda yıldızlar kategorisinde yarışan ve iki rakibini nakavt, iki rakibini de sayıyla yenerek Türkiye şampiyonu olan Elazığlı sporcu Kerem Ergin (15), örnek bir başarı sergiledi. 8 yaşında annesi ve babasının ayrılmasının ardından bunalıma giren Kerem, 12 yaşında kick boks sporuna merak saldı. Antrenörlerinin kendisine olan güvenini de boşa çıkarmayan Kerem, 3 yıldır devam ettiği kick boksta il ve bölgede aldığı başarıların ardından ilk büyük turnuvasında mutlu sona ulaştı. Erzurum’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda ringe çıkan Kerem, tüm rakiplerini yenerek şampiyon olup daha önce kazandığı 6 gümüş ve bronz madalyasının yanına altın madalyayı da koydu.

Kerem Ergin: "Bunalımdan kurtulmak adına spora başladım"

8 yaşındayken annesi ve babasının ayrıldığı ifade eden Kerem, "Bu bunalımdan kurtulmak adına spora başladım. Başlarda bir hedefim yoktu. Sadece motive olmak için geliyordum, sonrasında hocalarımın teşviki ile buralara kadar geldim. Başlarda çok zorlanıyordum. Sürekli koşulara gidiyordum, sürekli antrenmanlar yapıyordum. Ocak ayında bir şampiyona oldu, orada 3. oldum. Nisan ayında Uluslararası Turkish Open şampiyonasında Kazakistanlı rakibimi yenerek şampiyon oldum. En sonunda Erzurum’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldum" diye konuştu.

Annesi ve babasının en başlarda kick boksu saçma bulduğunu ifade eden genç sporcu, "Dereceler geldikçe onlar da destek vermeye başladılar. Gelecekteki hedefim milli takım adına maçlara çıkmak" ifadelerini kullandı.

Kerem’in ilk başlarda çok hantal bir yapısı olduğunu anımsatan Kerem’in antrenörü Zelal Şengür ise, "En başlarda hobi amaçlı geliyordu ama sonra ondaki yeteneği fark ettik. Darbeye dayanıklı olduğunu gördük. İstekli gelmeye başladı. Antrenmanlarını arttırdık ve Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu. Çok güzel başarılar elde etti. Şampiyona öncesi sabahları erkenden kalkıyordu. Kerem daha 15 yaşında. İki yıldır düzenli olarak koşulara çıkarıyorduk. Akşamları kendinden büyük ve daha iyi sporcularla antrenmanlara çıkarıyordum. Yeteneği, potansiyeli var. İnşallah daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Kerem’in annesiyle irtibat halinde olduklarını dile getiren antrenörü Şengür, "Oğluna destek veriyor. Özellikle son zamanda üst üste şampiyonluklar gelince onun da gurur duyduğunu biliyorum. O da tüm gücüyle destekliyor Kerem’i" diye bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ