12 hafta sonra 'dipten' çıkan Kayserispor'da umutlar yeşerdi

Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği'ni yenerek 12 hafta sonra puan cetvelinin 18. sırasından kurtulan Hes Kablo Kayserispor'da hem alınan puan hem de iyi mücadele ligde kalma umutlarını artırdı.

Van Spor 23.06.2020 12:33:54 0
12 hafta sonra
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.06.2020 12:33

KAYSERİ (AA) - Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek puanını 25'e yükselten Kayserispor, 12 hafta sonra ligin son sırasından 17. sıraya çıktı.

Haftalardır düşme hattından çıkamayan ve adeta ligin dibine demir atan Kayserispor, Gençlerbirliği galibiyetiyle hem taraftarı hem de camiayı umutlandırdı.

Kayseri ekibi, Gençlerbirliği maçındaki 3 puanla ligde kalma umutlarını son 6 haftaya taşımış oldu.

Hes Kablo Kayserispor, ligde son 6 haftada puan cetvelinin üstünü ve altını yakından ilgilendiren zorlu maçlara çıkacak.

Zorlu periyotta iç sahada Beşiktaş, Gaziantep FK ve Trabzonspor'u konuk edecek Kayseri ekibi, deplasmanda Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

"Ligde kalabilecek bir takım olduğumuzu gösterdik"

Kayserispor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öne geçtikleri ve çok iyi oynamalarına rağmen şanssız 2 gol yiyerek sahadan mağlup ayrıldıkları Fenerbahçe maçından sonra Gençlerbirliği galibiyetinin kendilerine çok iyi geldiğini belirtti.

Ligde ara transfer döneminde kurdukları yeni takımın meyvelerini hem oyun anlamında hem de skor açısından almaya başladıklarını vurgulayan Tokgöz, "Gençlerbirliği galibiyetiyle uzun bir sürenin ardından 18'incilikten kurtulduk. Oyuncularımızın iyi mücadele ettiğini hepimiz görüyoruz. Bundan sonra bu mücadeleyi skora da yansıtıp ligde kalacağız. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçında ligde kalabilecek bir takım olduğumuzu gösterdik. Bu galibiyetle 'yarışta biz halen varız, mücadeleden vazgeçmek yok' dedik." ifadelerini kullandı.

"Futbolda her şey mümkün"

Tokgöz, ligde kalmak için son ana kadar yarışı bırakmayacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Çok zorlu geçecek 6 maç bizi bekliyor. 11'e 11 oynanan futbolda her şey mümkün. Ben hep buna inandım. Futbolda hiç kimsenin, hiçbir ismin üstünlüğüne inanmam. Futbolcularımız isterse gereken azmi gösterirlerse yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Oyuncularımızdaki inanç ve ligde kalma arzusuyla her maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum. Bu inanç ve arzunun Kayserispor'u ligde tutacağına inanıyorum."

Camia olarak Demir Grup Sivasspor maçına kilitlendiklerinin aktaran Tokgöz, kendileri için kalan tüm maçların final niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Mustafa Tokgöz, Sivasspor karşılaşmasından alınacak puan ya da puanların kendileri için altın değerinde olduğuna dikkati çekerek, "O maçı kazanmak için sahada elimizden geleni yapacağız. Bizim için son 6 maçın her biri final niteliğinde. Bunun bilincindeyiz ve bu bilinçle sahaya çıkacağız. Tabii ki bu kritik 6 maçta hakemlere de büyük iş düşüyor. Hatanın telafisinin olmadığı bir sürece girdik. Bizim olduğumuz gibi hakemlerin de hata yapma lüksü yok." şeklinde konuştu.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ