Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları E-Devlet Üzerinden Duyuruldu

Bekleyiş Sona Erdi: Sözleşmeli Öğretmen Adaylarının Gözü e-Devlet'te!

Eğitim 25.10.2024 22:38:00 0
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları E-Devlet Üzerinden Duyuruldu
Tarih: 25.10.2024 22:41

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ADAYLARI DİKKAT!

Binlerce öğretmen adayının sabırsızlıkla beklediği müjdeli haber geldi. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılan mülakat sonuçları resmi olarak ilan edildi. Adaylar, MEB tarafından düzenlenen sözlü sınavın sonucunu e-Devlet platformu üzerinden sorgulayabilirler.

MÜLAKAT SÜRECİ VE YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

Sözleşmeli öğretmen alım sürecinin önemli aşamalarından biri olan sözlü sınav, başlangıçta planlanan tarihlerde gerçekleştirilemedi. Yönetmelikteki değişiklikler ve buna bağlı davalardan dolayı süreç ertelenmişti. Son yapılan yönetmelik değişikliği ilese sözlü sınavın etkisi yarı yarıya azaltılarak adayların Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanları ile sözlü sınav puanları eşit derecede dikkate alındı. Danıştay ise yürütmeyi durdurma taleplerini reddederek sonuçların açıklanmasının önünü açtı.

SONUÇLAR E-DEVLET'TE!

Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi: Adaylar, bekledikleri sonuçları 22 Ekim saat 22:00 itibarıyla e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Bu duyuruyla birlikte adayların meraklı bekleyişi sona erdi.

İTİRAZ VE ATAMA SÜRECİ

Öte yandan sonuçlara itiraz etmek isteyenler için de tarihler belli oldu. 28 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında itiraz başvuruları alınacak ve 11 Kasım'da neticelendirilecek. Atama tercihleri 14-20 Kasım arasında yapılacak olup, atama sonuçları da 23 Kasım'da ilan edilecek.