Soylu AK Parti'den İstifa İddialarına Karşı Sessizliğini Bozdu!

Süleyman Soylu'dan istifa iddialarına yanıt: "Tayyip Erdoğan liderliğine itiraz etmek siyasi cinnet"

Politika 18.07.2024 23:40:00 0
Soylu AK Parti
Tarih: 18.07.2024 23:49 Güncelleme: 18.07.2024 23:50

İDDİALAR ORTADA, SOYLU'NUN YANITI NETLEŞTİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun görevinden istifa edeceği ve yeni bir siyasi oluşuma liderlik edeceği yönünde ortaya atılan iddialar, siyasi kulislerde geniş yer buldu. "Tayyip Erdoğan liderliğine itiraz ve yeni bir siyasi parti kurmak siyasi cinnettir" sözleriyle yanıt veren Soylu, konuya noktayı koydu.

İSTİFA İDDİALARI VE TOPLUMSAL TEPKİLER

Bugün, sürekli genişleyen bir dedikodu hâlini alan, İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun istifasıyla ilgili iddialar gündemi meşgul etti. Soylu'nun milletvekilliği görevinden ayrılacağı ve milliyetçi oylara yönelik yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu iddiaları kontrolsüz bir şekilde yaygınlaştı.

SOYLU'NUN SİYASİ KARİYER HAMLESİ

İddiaları besleyen bir diğer argüman ise milliyetçi seçmen tabanının yaşadığı oy kayıpları ve İYİ Parti içindeki olası parçalanmaların Soylu için siyasi fırsata dönüşebileceği yönündeydi. Buna göre Soylu'nun yaklaşan erken seçim senaryoları kapsamında harekete geçtiği ve milliyetçi oyları hedef aldığı ileri sürülmüştü.

“SİYASİ AİLEM AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI'DIR”

Söz konusu iddiaların hedefinde bulunan Soylu, uzun bir siyasi geçmişe dayandırarak şahsi çıkışını ve duruşunu ifade etti. "Siyaseti, dedikodular mühendislikler değil Allaha millete doğrulara olan sadakat belirler" ifadelerini kullanarak, siyasi kariyerinin rotasını belirlemekte dış faktörlere değil, kişisel bağlılığının ve inancının belirleyici olduğunu vurguladı.

CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞME VE GELECEĞE DAİR MESAJLAR

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirilen görüşmenin içeriğinin mahrem olduğunu belirten Soylu, herhangi bir detay vermeyi reddetti. Parlamento çalışmalarına katıldığını ve yasama süreçlerinde AK Parti çatısı altında aktif olduğunu belirten Soylu, her fırsatta partisi ve ittifaka bağlılığını ifade etmeyi ihmal etmedi.

Bu gelişmelere karşı Soylu'nun siyasi oyun taşlarını nasıl yöneteceği ve kamuoyunun tepkileri siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. Süleyman Soylu'nun gelecekteki pozisyonu ve siyasi adımları hem partisinde hem de Türk siyasetinde merakla takip ediliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem