Sosyolog Palabıyık: “Diyarbakır Anneleri kitabımız Avrupa üniversitelerinde okutulacak"

Sosyolog Palabıyık: “Diyarbakır Anneleri kitabımız Avrupa üniversitelerinde okutulacak"

Politika 3.09.2023 14:56:10 0
Sosyolog Palabıyık: “Diyarbakır Anneleri kitabımız Avrupa üniversitelerinde okutulacak
Tarih: 03.09.2023 14:56 Güncelleme: 03.09.2023 14:56
Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabıyık, ‘Diyarbakır Anneleri’ kitabının Avrupa üniversitelerde de okunacağını söyledi.
Uluslararası Diyarbakır Anneleri Kongre Koordinatörü Sosyolog Adem Palabıyık, kongre sonrası katılımcılar tarafından sunulan makalelerin kendi editörlüğünde uluslararası yayınevinden İçişleri Bakanlığı desteğiyle yayımlanacağını ve Avrupa ülkelerine, üniversitelerine, konsolosluklara gönderileceğini belirterek, "Diyarbakır Anneleri artık tüm dünyada, hatta Arap ülkelerinde dahi öğrenilecek. Medya platformu olarak İçişleri Bakanlığımız ve İletişim Başkanlığımız himayelerinde gerçekleştirdiğimiz ilk Uluslararası Diyarbakır Anneleri Kongremizin bildiri kitabı tamamlandı ve basım aşamasına geldi. Toplam 10 makalenin yer aldığı çalışmamız, inşallah Almanca, Arapça, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacak. Ayrıca Kürtçe de basımı bir süre sonra yapılanacak inşallah. Öncelikli hedefimiz özellikle Avrupa ülkelerinin teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi çok net olarak anlamasıdır. Çünkü Avrupa’daki birçok ülke hala PKK’yı terör örgütü olarak görmemekte veya eylemlerine göz yummaktadır. Anneler, sivil direnişleri ile bütün dünyaya PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ispatladı, kendi çocuklarının bu terör örgütü tarafından kaçırıldığını anlattı ve hala da anlatmaya devam ediyor. Evlat nöbetinin 5. yılına rağmen Avrupa ülkelerinin duyarsızlığı kabul edilir gibi değil. Biz de bunu değiştirmek ve PKK’nın kirli yüzünü anlatmak için Uluslararası katılımcılarla birlikte hazırladığımız kitabımızı yayınlayarak tüm dünyaya anne ve babaların neler yaşadığını iletmede aracı olacağız. Özellikle kitabımızı Avrupa’daki üniversite hocalarına ve sosyal bilimcilere ileteceğiz. Avrupa’daki gençler de PKK terör örgütünün katliamlarını ve şiddetini bilmek zorunda. Onlar PKK’nın nasıl bir terör örgütü olduğunu bilmiyorlar. Görevimiz çok ulvi ve zor ama terör mağduru biri olarak bu meseleyi dava edindim ve Allah’ın izni ile tüm dünya bu kötülüğü öğrenecek" dedi.

“Kitabımız sadece Avrupa değil Arap ülkeleri üniversitelerinde de okutulacak”
Kongre kitabı ile birlikte sadece Avrupa ülkelerinin değil Arap ülkelerinin de terörün şiddetini öğreneceğini ifade eden Palabıyık, sözlerine şöyle devam etti:
"PKK sadece Avrupa için değil tüm dünya için de büyük bir tehlike. Şimdilerde YPG terör örgütü ile işbirliği yaparak özellikle Arap halkını rahatsız ediyor. PKK’nın, Suriye’de Arap aşiretlere karşı başlattığı terör savaşı bizler için de oldukça mühim. PKK çocuk kaçırdığı gibi YPG de çocuk kaçırıyor ve bunu özellikle Arap toplumu içerisinden yapıyor. Temel gaye ise demografiyi değiştirmek. Orada da Kamışlı anneleri var ve direniş sergiliyorlar. Bu sebepten tüm Arap ülkelerine PKK/YPG/PYD’nin terör örgütü olduğunu anlatmamız gerekiyor. Arap ülkelerindeki üniversitelerde de ders kitabı olarak okutulabilir. Özellikle de toplumsal hareketler veya terör sosyolojisi derslerinde özel ihtisas alanları dahi olabilir. Bütün çabamız, Evlat nöbeti ailelerinin kutlu ve onurlu direnişini dünyaya hem toplumsal hem de akademik anlamda duyurmak olacak. Tüm bu süreç için ise özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye şükranlarımızı sunuyorum. İçişleri Bakanlığımıza ve İletişim Başkanlığımıza da ayrıca çok teşekkür ediyoruz, tüm süreçte her açıdan bizi desteklediler. Yine Kongre başkanımız 27. dönem Nevşehir AK Parti Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz ve Medya Platformu Başkanımız Mustafa Çınar’a, eğitimci-yazar Metin Sakınç’a ve tüm katılımcılara minnetlerimizi sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Ama şu bilinmelidir ki, annelerimizin dirayetli duruşu ve Cumhurbaşkanımızın desteği olmasaydı bu süreci aşamazdık. Rabbim, rızası için devletimize ve ümmete daha da başarılı işler yapmamızı nasip eylesin."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ