Sosyolog Palabıyık: "AK Parti’nin izlediği politikaların başarısı arttıkça, ülkemize karşı iç ve dış saldırılar artıyor"

Sosyolog Palabıyık: "AK Parti’nin izlediği politikaların başarısı arttıkça, ülkemize karşı iç ve dış saldırılar artıyor"

Politika 16.11.2022 09:22:12 0
Sosyolog Palabıyık:
Tarih: 16.11.2022 09:22 Güncelleme: 16.11.2022 09:22
Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık, İstanbul’daki bombalı saldırıya ilişkin, "Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde AK Parti’nin izlediği politikaların başarısı arttıkça, ülkemize karşı iç ve dış saldırılar artıyor" dedi.
Sosyolog Adem Palabıyık, Türkiye’nin başarılı hamlelerinin bazı ülkeleri rahatsız ettiğini ifade ederek, “Ülkemizin tahıl koridorundaki başarısı, doğalgaz hamlesi, savunma sanayindeki üretimleri, Türkiye Yüzyılı ve birçok konuda attığı adımların, birçok ülke tarafından dikkatle izlendiğini biliyoruz. Bu tür başarıların artması, ülkemizin küresel alandaki mücadeleleri de etkilediğini ortaya koyuyor ve bazı ülkeler bu gelişmelerden rahatsız oluyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanımızın ’Türkiye Yüzyılı’ vizyon tanıtım programının sonrasında ve tam da G20 toplantısına gideceği günde bu olayın gerçekleşmesi de dikkat çekilmesi gereken bir diğer noktadır. Fakat bunlardan ayrı olarak daha önemli bir sebep var ki, o da AK Parti’nin bölgeye dair politikalarını güncellemesidir. Özellikle çözüm sürecinden sonra AK Parti’nin bölgeye dair politikaları yeniden güncelleniyor. Terör ile mücadele ayrı bir konsept mücadelesi olarak devam ediyor ama bölgede başlayan son süreç de özellikle kaos isteyenleri tehdit eder hale geliyor. Bölgede huzur ve barış oldukça ve tüm bunlarla birlikte Kürt halkına dair somut adımlar atıldıkça, PKK/PYD gibi yapılar da bölge halkını kaybedeceğine dair ciddi bir korku hâkim oluyor. Kendileri için taraftar bulmakta artık çok zorlanan terör örgütlerinin, özellikle Diyarbakır anneleri ile başlayan çözülmeden ciddi anlamda da rahatsızlık duydukları aşikâr. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde AK Parti’nin izlediği politikaların başarısı arttıkça, ülkemize karşı iç ve dış saldırılar artıyor. Aslında İstiklal Caddesi saldırısı da bu sürecin bir artçısıdır. Terör örgütleri, bölge halkını ancak bu şekilde tehdit edebilir çünkü artık bölgede halktan çekindiği için eylem yapamaz hale gelmiştir. Sesini uzaktan duyurmak isteyecek ve özellikle büyük şehirler seçilebilecektir. Yani, İstiklal Caddesi’ndeki hain saldırının asıl hedefi, AK Parti’nin bölgeye yönelik güncellediği politikalarıdır” dedi.

"PKK/PYD, bölge halkına da uzaktan mesaj veriyor”
“PKK/PYD terör örgütleri sadece büyükşehirlere değil aynı zamanda bölge halkına da huzursuzluk vermeyi amaçlıyor” diyen Palabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bölgede yapamadıklarını başka yerlerde gerçekleştirerek, bölge halkını alttan alta tehdit ediyor. Halkı hem canıyla hem de malıyla tehdit eden PKK/PYD terör örgüleri, kontrolü uzaktan sağlamaya çalışıyorlar. Çünkü terör örgütleri kaostan besleniyor, kaos devam ettiği sürece de güçlenebilirler ama kaosun olmadığı alanlarda çatışmalardan beslenemiyorlar. Ayrıca terör örgütleri, bölge halkının devletine güvenmesinden oldukça rahatsız durumdadır. Özellikle Diyarbakır’da yapılan ‘Kültür Yolu’ açılışı, örgüt üyelerini çıldırttı. Devletin Diyarbakır’a bu kadar sahip çıkması, terör örgütlerinin güç kaybetmesi anlamına da geliyor."
Terör örgütünün bölgede bir eylem yapamayacağı için hain planını başka alanlara kaydırdığını ifade eden palabıyık, "Bu tür sebeplerden dolayı İstiklal Caddesi saldırının diğer bir amacı, bölge halkının uzaktan kumanda ile huzurunu bozmaktır. Bölgede, örgüte dair dışlayıcı tavırlardan çekinenler, hain planlarını farklı ve daha fazla ses getirecek yerlerde gerçekleştirmeyi tercih ediyorlar. Asıl mesele de budur” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ