Sosyolog Adem Palabıyık: "Acaba Kılıçdaroğlu başörtüsü söyleminde masa ortağı ve İslam karşıtı HDP’den izin almış mıdır"

Sosyolog Adem Palabıyık: "Acaba Kılıçdaroğlu başörtüsü söyleminde masa ortağı ve İslam karşıtı HDP’den izin almış mıdır"

Politika 5.10.2022 09:08:09 0
Sosyolog Adem Palabıyık:
Tarih: 05.10.2022 09:08 Güncelleme: 05.10.2022 09:08
Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışının samimi olmadığını, söylemin bir takiye örneği olduğunu ve CHP’nin geleneği ile uyuşmadığını savunarak, “Acaba Kılıçdaroğlu başörtüsü söyleminde masa ortağı ve İslam karşıtı HDP’den izin almış mıdır” diye sordu.
Sosyolog Adem Palabıyık, CHP’nin kodları ile başörtüsü kavramı arasında sosyolojik açıdan ciddi anlamda ontolojik bir uçurum olduğunu ve bu uçurumun tabanın siyaseti ile çatışacağını söyledi. Palabıyık, “En başından beri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için bütün yanlışları yaptı. Kamu kurumlarının önünde dikildi, elektriği kesik olmayan ama kesikmiş gibi gösterilen evleri ziyaret etti, faturaları ödemeyerek göstermelik protestolar yaptı, parti içi otoriter tutumun rağmen adalet isimli bir yürüyüş gerçekleştirdi ve şimdi ise takiyecilik yaparak başörtüsü ile alakalı ‘helalleşme’ söyleminde bulundu. Bu söylem tam anlamıyla bir yanıltmadır, ayrıca masa ortağı HDP’nin de hiç istemediği bir söylem türüdür. Çünkü HDP, özellikle bölgede İslam ile ciddi çatışma halindedir ve bunu bizzat Diyarbakır Anneleri de ifade etmiştir. HDP’nin bölgede İslam’a karşı verdiği mücadele bölgedeki bütün Müslümanlar tarafından da bilinmektedir. Özellikle modernleşme ve demokratikleşme kavramları etrafında dolanan HDP, Kürt kadınlarını bizzat sekülerleştirmekte ve İslam dininden uzaklaştırmaktadır. Tabi ki insanın aklına gelmeden olmuyor; acaba Kılıçdaroğlu başörtüsü söyleminde masa ortağı ve İslam karşıtı HDP’den izin almış mıdır?” dedi.

"HDP, başörtüsüne karşı da ciddi bir mücadele veriyor"
HDP’nin özellikle İslam ve başörtüsüne karşı bölgede savaş verdiğini savunan Prof. Palabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“HDP seküler bir siyaseti bölgede uygulama ve Kürt halkına entegre etmenin derdinde, böylece oylarını arttırabileceğini düşünüyor. Bunun için Öcalan’ın söylemleri bizzat kullanılıyor. Mesela Öcalan tarafından namaz bir gelenek olarak ifade ediliyor veya başörtüsü de yine gelenekten gelen bir alışkanlık olduğu için farz olarak kabul edilmiyor. İslam’dan uzaklaşmanın modern olmakla eşdeğer olduğunu kabul eden HDP’nin neredeyse tek derdinin İslam olduğunu çok iyi biliyorum. Bu sebepten Kılıçdaroğlu’nun bu tür bir çıkış yapması oldukça garip geldi. Bu söylemin arkasında siyasi bir tavır olduğu neredeyse kesin gibi. Çünkü HDP de buna izin vermez, HDP böyle bir aday dahi istemez. Bunu, Demirtaş’a sormuş mudur merak ediyorum doğrusu, ondan onay almadan böyle bir açıklama yapacağını düşünmüyorum. Elbette bu durum çok üzücü, Kılıçdaroğlu bir hırs uğruna bütün değerleri bir kalemde silebileceğini de ispatladı. Böyle bir ismin, adaylık sürecine dahil edilmesi ülkemize en büyük ihanettir.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ