Sosyal Konutta Tarihi Hamle: 'İlk Evim' Takvimi Netleşti!

"İlk Evim, İlk İş Yerim" de yeni takvim açıklandı.

Ekonomi 28.10.2024 21:38:00 0
Sosyal Konutta Tarihi Hamle:
Tarih: 28.10.2024 21:44

YENİ TAKVİM DETAYLARI PAYLAŞILDI

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" için yeni bir takvim belirlendi. Haziran 2025'e kadar projenin bütün sosyal konutlarının ihale süreçlerinin tamamlanması hedefleniyor.

DEPREM SONRASI DEĞİŞİKLİK

Ülke genelinde 5 yıllık bir zaman diliminde hayata geçirilmesi planlanan projede, 500 bin sosyal konut ve 50 bin iş yeri inşası ile 250 bin konutluk arsa tahsisi yer alıyor. İlk aşamada yapımı düşünülen 250 bin sosyal konutun bir kısmının ihale işlemleri gerçekleşmişken, 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketi sonrası deprem bölgesine odaklanma kararı alınıp, inşaat çalışmaları ertelendi.

İHALELER VE İNŞAATLAR HIZLANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında planlanan tüm ihaleleri 2025 yılının Haziran ayına kadar yapmayı öngörüyor. İhalelerin ardından inşa süreçleri hız kazanacak ve böylece projeden yararlanan kişi sayısının 10 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. Ayrıca Bakanlık, yeni sosyal konut projeleri konusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

ÖZEL KONTENJANLAR BELİRLENDİ

Proje kapsamında, farklı gruplar için pozitif ayrımcılık yapılarak kontenjanlar ayrıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Konya ve Kayseri başta olmak üzere diğer illerde de konut sayıları belirlendi. Şehit yakınları ve gazilere, engelli vatandaşlara, emekli vatandaşlara ve ilk kez gençlere özel kontenjanlar tanındı.

KONUT MALİYETLERİNDE DEVLET DESTEĞİ

Konut fiyatlarının belirlenmesinde yüzde 40'lık bir devlet desteği sağlandığı açıklandı. Projeden 2+1 ve 3+1 konut tiplerinin fiyatları 2022 yılında belirli rakamlarda duyurulmuştu. Güncel tutarların henüz açıklanmadığı projede, konutlar mahalle kültürünü ön planda tutacak ve doğaya duyarlı bir anlayışla yatay mimari kullanılarak deprem dayanıklılığına sahip olarak inşa edilecek.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem