Sonbaharda Hastalıklara Karşı Savaşan Süper Besinler Açıklandı!

Vücudu zırh gibi koruyan 10 beslenme önerisi.

Sağlık 25.09.2024 08:55:00 0
Sonbaharda Hastalıklara Karşı Savaşan Süper Besinler Açıklandı!
Tarih: 25.09.2024 09:05

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte, pek çok insan soğuk algınlığı, grip gibi mevsimsel hastalıklara maruz kalabiliyor. Bu dönemde doğru beslenme alışkanlıkları edinmek, vücut direncini artırarak hastalıklara karşı korunmaya yardımcı oluyor.

YETERLİ PROTEİN ALIMI HASTALIKLARA KALKAN

1- Vücudun hastalıklardan korunmasını sağlamak için günde 4-5 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık veya bitkisel protein kaynaklarını tüketin.

VİTAMİNLERLE RENKLENEN TABAKLAR

2- Bağışıklık sistemini destekleyen vitaminlerle (A, D, E, C, B grupları) tabağınızda çeşitliliğe ve her öğünde farklı renklerde sebzelerin ve meyvelerin yer almasına özen gösterin.

YEŞİL ÇAYIN GÜCÜNDEN FAYDALANIN

3- Yeşil çayın içeriğindeki polifenoller enfeksiyonlara karşı koruyuculuk sağlıyor. Ancak yüksek kafein oranına dikkat ederek, günde 2-3 fincandan fazla tüketilmemesi gerekiyor.

ÇİNKO İÇEREN BESİNLERİ TÜKETMEK ÖNEMLİ

4- Bağışıklık sistemimizin hayati önem taşıyan bir minerali olan çinkoyu, çeşitli besinleri tüketerek günlük diyetinize ekleyin.

ZERDEÇAL VE ZENCEFİL İLE DOĞAL SAVUNMA

5- Anti-inflamatuar özellikleri olan zencefil ve zerdeçalı yemeklerinize ekleyerek hem lezzet katın hem de vücut direncini artırın.

VİTAMİN C VE E'Yİ BİRLİKTE TÜKETMEK ÇİFT ETKİ

6- C ve E vitaminleri birbirini destekleyerek antioksidan etkilerini artırır, bu yüzden her ikisinin bulunduğu besinleri birlikte tüketmek yararlıdır.

BETA KAROTEN İLE GÜÇLENME

7- Beta karoten bakımından zengin besinleri tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

BAĞIRSAKLARINIZI İYİ BAKTERİLERLE DESTEKLEYİN

8- Bağırsak mikrobiyotasını destekleyen probiyotik ve prebiyotik besinleri yeterli ve dengeli bir şekilde tüketme vücut direncinin artmasına katkı sağlar.

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİNİN ÖNEMİ

9- Omega-3 yağ asitleri, bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı koruma sağladığından düzenli olarak alınması gerekir.

GÜNEŞ IŞIĞI VE D VİTAMİNİ İLE DİRENÇLİ BİR VÜCUT

10- D vitamininin yeterli alımı ve güneş ışığına direkt maruziyet, enfeksiyonlarla savaşan bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Bu besin önerileriyle beraber uzmanlar, soğuk havalarda vücut direncini korumak adına, hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık sistemi geliştirmenin mümkün olduğunu vurguluyorlar. Bu doğrultuda, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek adına uygun beslenme alışkanlıklarını benimsemek önem taşıyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem