Tarih: 10.08.2024 13:13

Son Virajı Dönüyoruz: Bakan Uraloğlu'ndan Instagram Müjdesi!

Facebook Twitter Linked-in

SON DAKİKA: INSTAGRAM GÖRÜŞMELERİNİN FİNALİNE YAKLAŞILDI

Türkiye'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle süregiden görüşmelerin sonuna yaklaşıldığını duyurdu. Gelişme, Türkiye'de sosyal medyada yaşanan erişim yasağı olaylarının ardından önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

ERİŞİM ENGELİ VE DEVAM EDEN MÜZAKERELER

Türkiye, dokuz gün önce platformun uyarılarını dikkate almadığını belirterek Instagram'a erişim yasağı uyguladı. İlgili platform, Türkiye'nin koşullarını kabul etmemiş ve kurallara uymamıştı. Platform yöneticileriyle başlatılan görüşmelerde, bilhassa terör propagandası, cinsel istismar içerikli hesaplar ve suç teşkil eden içeriklerin platformdan kaldırılması istendi. Bu içeriklerin temizlenmeden erişim kısıtlamasının kalkmayacağı ifade edildi.

"SON DÜZLÜKTEYİZ" AÇIKLAMASI

Görüşmeler ve yasak ile ilgili kamuoyuna bilgi verilirken, Bakan Uraloğlu açıklamalarını sürdürdü. Bakanın son ifadelerine göre, görüşmelerin nihai aşamasına gelinmiş durumda. Bakan konuyla ilgili, "Uyarılarımızı yaptık ve gerekli adımı attık. Şu ana kadar üç toplantı gerçekleşti ve arkadaşlarımız görüşmeleri sürdürüyor. Görünüşe göre son düzlükteyiz," dedi.

“YASAKÇI BİR GÖRÜNÜMDE OLMAK İSTEMİYORUZ”

Kriz yönetiminde bir "yasakçı" yaklaşımı benimsemek istemediklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin sosyal medya platformlarına dair özgürlük anlayışının bu platformlardakinden daha ileri düzeyde olduğunu belirtti. Uraloğlu, platformların bazen hiçbir uyarı yapmadan erişim engeli oluşturabildiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin ise uyarılar yaparak yaptırımlar uyguladığını anlattı. Toplumun beklentilerini karşılama konusunda iyimser olduğunu ifade eden Uraloğlu, çözüme çok uzak olmadıklarını ima etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —