Son Dakika Haber:MİT'in Hedefindeki PKK Sorumlusu Mahmur Kampı'nda Ölü Ele Geçirildi: Azad Akıncı Etkisiz Hale Getirildi

Mit'in hassas operasyonu: PKK terör örgütünün üst düzey sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Asayiş 13.09.2024 09:35:00 0
Son Dakika Haber:MİT
Tarih: 13.09.2024 09:40 Güncelleme: 13.09.2024 23:43

ON DAKİKA OPERASYONU

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan Mahmur bölgesinde düzenlenen hassas operasyonla, terör örgütü PKK/KCK'nın Mahmur Kampı'ndaki sözde sorumlusu olarak bilinen Azad Akıncı'nın etkisiz hale getirildiği bildirildi. Kendisi kırmızı kategoride aranan teröristler listesinde yer alıyordu.

MİT ÜST SEVİYE TERÖRİSTİ YAKIN TAKİPTE TUTTU

MİT'in, Azad Akıncı'nın Türkiye sınırından 160 kilometre uzaklıkta olan Mahmur'daki konumunu saptadığı ve uzun süredir adım adım takip ettiği belirtildi. Operasyonun, Akıncı'nın bulunduğu coğrafi konuma ve zamana uygun bir şekilde gerçekleştirildiği ve başarılı bir sonuca ulaştığı ifade edildi.

 

AKINCI'NIN GEÇMİŞTEKİ FAALİYETLERİ

Öldürülen teröristin geçmişteki faaliyetlerine de değinilen açıklamada, Akıncı'nın 2006 yılında terör örgütüne bağlı bir gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdiği, 2008'de terör örgütü adına suç işlemek ve propaganda yapmak suçlarından tutuklandığı belirtildi. Aynı zamanda, Akıncı'nın yurt içi ve yurt dışındaki bazı faaliyetlerde de aktif roller üstlendiği, son olarak Mahmur bölgesindeki faaliyetlerinden sorumlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

OPERASYONUN DETAYLARI VE KRONOLOJİSİ

Bu operasyonun, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında sınır ötesi harekatlarındaki kararlılığını gösterdiği ve bölgedeki terör varlığına karşı yürütülen operasyonların aralıksız olarak devam edeceği vurgulandı. MİT'in bu başarısının, çeşitli istihbarat kaynaklarından teslim alınan bilgilerin de yardımıyla, terör örgütünün faaliyetlerine darbe vurduğu ve bölgede güvenlik güçlerinin üstünlüğünü pekiştirdiği ifade edildi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem