Son Dakika Haberi: Kırmızı listedeki terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberine göre, 29 şehidin verildiği 16 eylemin talimatını veren kırmızı kategorideki sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu terörist etkisiz hale getirildi..

Asayiş 14.08.2024 19:20:00 0
Son Dakika Haberi: Kırmızı listedeki terörist etkisiz hale getirildi
Tarih: 14.08.2024 19:21 Güncelleme: 14.08.2024 19:23

Türkiye'de teröre geçit yok...

Sayıları giderek azalan teröristlere yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda başta sözde örgüt sorumları olmak üzere üst kadrodan en alta kadar teröristler tek tek yakalanıyor.

Son dakika haberine göre, yapılan bir operasyondan daha iyi haber geldi.

Kahraman Türk askeri, şehidinin kanını yerde bırakmadı.

KIRMIZI LİSTEDEKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

29 şehidin verildiği 16 eylemin talimatını veren kırmızı kategorideki sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" Bervar kod adlı Seyran Çomak aslı (BTÖ) mensubu terörist etkisiz hale getirildi..

Haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Kararlıyız! Kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri kazıyıp atacağız. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz.

Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-7” operasyonunda;
Kırmızı kategoride olan sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" Bervar kod adlı Seyran Çomak aslı (BTÖ) mensubu Terörist Etkisiz Hale Getirildi.

Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde KIRMIZI kategoride yer alan Bervar (K) adlı Seyran Çomak adlı teröristin;

28 güvenlik görevlisi ile 1 vatandaşın şehit edildiği,
72 güvenlik görevlisi 2 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 16 eylemin talimatını verdiği ve eylemlere bizzat katıldığı belirlendi.

2018 yılında sağ ele geçirilen BTÖ mensubunun ifadesi ile etkisiz hale getirildiği değerlendirilen Bervar kod adlı Seyran Çomak’a yapılan DNA testi sonucu “GÜRZ-7” operasyonunda ölü olarak etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI"

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu; Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçakları, Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait SİHA desteğinde Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımı ile yapılan operasyonda çıkan silahlı çatışmada Bervar kod adlı Seyran Çomak silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Hava Kuvvetleri Komutanlığımızı, Kara Kuvvetleri Komutanlığımızı, Kahraman Jandarmamızı ve Güvenlik Korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız