SoGreen yeşil üretim, döngüsel ekonomi ve kapsayıcı istihdam hızlandırıcı hibe desteği programı ilan edildi

SoGreen yeşil üretim, döngüsel ekonomi ve kapsayıcı istihdam hızlandırıcı hibe desteği programı ilan edildi

Ekonomi 3.07.2025 17:12:19 0
SoGreen yeşil üretim, döngüsel ekonomi ve kapsayıcı istihdam hızlandırıcı hibe desteği programı ilan edildi
Tarih: 03.07.2025 17:12 Güncelleme: 03.07.2025 17:12
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 2025 yılı Çalışma Programı ve Bütçesinde yer alan SoGreen/Yeşil Üretim, Döngüsel Ekonomi ve Kapsayıcı İstihdam Hızlandırıcı Hibe Desteği(ALT_SGA_YEDİP) programı ilan edildi.
Programın genel amacının; TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde faaliyet gösteren mikro/küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birliklerinin yeşil dönüşüme konu faaliyetlerinin Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Projesi önceliklerine katkı sağlayacak şekilde desteklenmesi olduğu belirtildi.
Programın özel amacının ise; TRA1 Düzey 2 Bölgesinde et, süt, arıcılık, seracılık, tabii kaynaklar, yapı malzemeleri, turizm ve imalat sanayi gibi başat sektörlerde çevre dostu üretim ve döngüsel ekonomi temelli yeşil dönüşümün desteklenmesi; bu kapsamda çevreye duyarlı fiziki ve teknolojik yeşil altyapının iyileştirilmesi, katma değeri yüksek üretimin artırılması ve kadın ile gençlerin istihdamının teşvik edilmesi olduğu ifade edildi.
AB 2020 Yeşil Taksonomi Tüzüğü’nde yer alan; İklim değişikliğinin azaltılması, İklim değişikliğine uyum, Su ve deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı, Döngüsel ekonomiye geçiş
5.Kirliliğin önlenmesi ve kontrolü, Biyoçeşitliliğin ve ekosistemlerin korunması ve restore edilmesi olmak üzere altı çevresel hedefinden en az biriyle uyumlu olan faaliyetlerin desteklenmesi programın öncelikleri arasında yer alıyor.
Yeşil Üretim, Döngüsel Ekonomi ve Kapsayıcı İstihdam Hızlandırıcı Hibe Desteği Programı için tahsis edilen toplam bütçe 30 milyon TL olduğu ve bu program çerçevesinde verilecek destekler asgari 600 bin TL, azami 2 milyon TL olacağı bildirildi.
Mikro ve küçük işletmelerin yararlanıcısı olduğu projelerde, destek miktarı proje maliyetinin yüzde 50’ sinden az ve yüzde 75’inden fazla; kooperatifler ve üretici birliklerinin yararlanıcısı olduğu projelerde ise bölgenin kalkınma düzeyine, başvuranın mali kapasitesine ve teklifin yerel veya bölgesel kalkınmaya potansiyel katkısına bağlı olarak destek miktarı proje maliyetinin yüzde 75’inden az ve yüzde 90’ından fazla olamayacağı açıklanırken, azami proje uygulama süresinin 12 ay olacağı belirtildi.
Destek taleplerinin KAYS üzerinden tamamlanması ve onaylanması için son başvuru tarihi 22 Ağustos 2025, Taahhütnamelerin ise e-imzalı ya da ıslak imzalı olarak 29 Ağustos 2025 tarihi 18.00’a kadar Ajansa sunulması gerektiği, başvurular taahhütnamelerin teslim edilmesi ile birlikte tamamlanmış olacağı belirtildi.
Programa mikro işletmeler, küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birlikleri başvuru yapabilecekler.
Hibe Desteği programı ile ilgili olarak bilgilendirme toplantılarının 9 Temmuz’da Erzurum’da, 10 Temmuz’da Erzincan’da ve 11 Temmuz’da Bayburt’ta yapılacağı açıklandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ