Sivridere Göleti çiftçiye can damarı olacak

Sivridere Göleti çiftçiye can damarı olacak

Genel 7.08.2025 12:03:58 0
Sivridere Göleti çiftçiye can damarı olacak
Tarih: 07.08.2025 12:03 Güncelleme: 07.08.2025 12:03
Erzurum’un Oltu ilçesi Sivridere Göleti Sulaması İkmali 2. kısım başlangıcından önce 1. kısım işi kapsamında; ana hat üzerinde 6 bin metre boru döşendi.
Projede yan kollarıyla beraber toplam miktar 8951,94 metre uzunluğuna ulaşıldı. 7’si ana hat üzerinde 11 tanesi yan kollarda bulunmak üzere toplam 18 adet hidrantı mevcut. Bahse konu işin 1. kısmı kapsamında 300 hektarlık alan sulamaya açıldı ve işletilmek üzere sulama birliğine teslim edildi. İkmal işi kapsamında; Çamlıbel, Başaklı , B. Orcuk, K. Orcuk, Erdoğmuş, Ballıca ve Kaleboğazı mahallelerinden geçecek olan Erzurum Oltu Sivridere Göleti Sulaması İkmali 2. kısım iş kapsamında; toplam 668,50 hektar olan sulama alanı 368,50 hektarlık olan kısmı bu iş kapsamında yapılacak.
Sulama kapsamında 7 tanesi çift 90 tanesi tek çıkışlı olarak projelendirilmiş olan hidrant, 2 adet basınç kırıcı, 2 adet hat kapama, 25 adet hava vanası, 34 adet tahliye çıkışı ve 29 adet ayrım yapısı olmak üzere toplam 189 adet sanat yapı bulunuyor. 12 bin 546 metresi ana hat üzerinde olmak üzere yaklaşık 34 bin 380 metre 630 mm anma çapı ile 140 mm anma çapı arasındaki PE100 boru döşenecek. Günümüz itibarıyla; ikmal işi kapsamında olan ana hat üzerinde 4 bin 200 metre boru döşendi ve 9 adet hidrant, 6 adet tahliye, 6 adet vantuz ve 2 adet ayrım yapısı yerinde ve hazır vaziyette. 1. kısımda sulamaya açılan 300 hektar alan gibi bu proje de çiftçiye destek olmaya devam ediyor. Sözleşme bedeli ise 9 milyon 449 bin TL olarak ifade edildi.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Oltu ilçesine bağlı Orucuk Mahallesi’nde yapımı süren Oltu Sivridere Sulaması Projesi kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) şantiyesini ziyaret etti. Ziyarete Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, DSİ Erzurum Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ve ilçe protokolü de katıldı. DSİ yetkililerinden proje hakkında bilgi alan Vali Çiftçi, çalışmaları yerinde inceleyerek, projenin bölge tarımı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Vali Çiftçi, Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Orcuk şantiyesini gezdiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ