Sivrice Kadın Cezaevi, EuroPris’te 30 ülkeyi geride bırakarak birinciliği aldı

Sivrice Kadın Cezaevi, EuroPris’te 30 ülkeyi geride bırakarak birinciliği aldı

Genel 13.12.2025 10:59:18 0
Sivrice Kadın Cezaevi, EuroPris’te 30 ülkeyi geride bırakarak birinciliği aldı
Tarih: 13.12.2025 10:59 Güncelleme: 13.12.2025 10:59
Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu, "Hayat Varsa Umut Vardır" Projesiyle 30 ülkenin katıldığı EuroPris 2025 Cezaevi Başarı Ödülü’nde 1’incilik elde etti. Dezavantajlı durumdaki kadın hükümlülerin mesleki ve sosyal yönden güçlendirilmesini hedefleyen kurum, çok sayıda atölyesiyle örnek bir rehabilitasyon modeli sunuyor.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu, "Hayat Varsa Umut Vardır" Projesiyle büyük bir başarıya imza atarak 30 ülkenin katıldığı EuroPris 2025 Cezaevi Başarı Ödülü yarışmasında 1’incilik elde etti. Türkiye’yi uluslararası platformda temsil eden kurum, kadın hükümlülerin sosyal hayata yeniden kazandırılmasına yönelik yenilikçi modeliyle dikkat çekti. Kurum Müdürü Ünsal Bıçakçı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, projenin hem içerik hem de uygulama açısından güçlendirilmesine önemli katkı sağladı. Bıçakçı’nın rehberliğinde atölyelerin geliştirilmesi ve kadın hükümlülerin üretime aktif katılımının desteklenmesi, projenin sürdürülebilirliğini artıran unsurlar arasında yer aldı. Kurum bünyesinde kuru gıda, kuruyemiş (badem şekeri), kurum mutfağı, hediyelik eşya, tekstil ve resim atölyeleri gibi birçok üretim alanı bulunuyor. Dezavantajlı durumdaki kadın hükümlülerin mesleki beceri edinmesi, özgüven kazanması ve yeniden suç işleme riskinin azaltılması amacıyla yürütülen çalışmalar, projenin başarısının temelini oluşturuyor. Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda üretilen ürünler, Ceza İnfaz Kurumları İş Yurtları mağazaları aracılığıyla halka sunularak hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de hükümlülerin emeklerinin görünür olmasına imkan tanıyor.
Bu süreçleri yakından takip eden Yazar Bedri Yücel, yayımlanan kitaplarını cezaevine hediye etmek amacıyla girişimde bulunduğunu ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile iletişime geçtiğini aktardı. Kitapların incelenip uygun görülmesinin ardından Elazığ Açık Cezaevi’ne teslim edildiğini belirten Yücel, bu süreçte kurumda "Hayat Varsa Umut Vardır" projesini fark ettiğini anlattı. Projenin Avrupa Cezaevleri Birliği tarafından değerlendirilerek 30 proje arasından birincilikle ödüllendirildiğini öğrenmesinin ardından projeye olan ilgisinin daha da arttığını ifade etti.
Projeyi yerinde görmek üzere Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret eden Bedri Yücel, kadın hükümlüler ve çocuklar için oluşturulan özel alanları gözlemledi. Çocuk parkı, şelale, yeşil yaşam bölümleri ve kümes gibi sosyal alanların rehabilitasyon sürecine katkı amacıyla tasarlandığını belirten Yücel, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ı uluslararası başarıdan dolayı tebrik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ