Sivas'ta Korkutan Depremler: Peş Peşe Sarsıntılar Vatandaşları Endişelendirdi!

Sivas'ta 4.7 Büyüklüğünde Deprem Sivaslılar Depremle Uyandı: 4.7 Korkuttu, Can Kaybı Yok

Asayiş 17.10.2024 12:12:00 0
Sivas
Tarih: 17.10.2024 12:15 Güncelleme: 17.10.2024 12:16

SİVAS'TA 4.7 ŞİDDETİNDE DEPREM

Türkiye'de deprem haberleri peş peşe geliyor. Sivas'ta yerel saat ile 11.29'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesi üzerinden açıkladı. Kaynaklara göre depremin odak derinliği yaklaşık 10,57 kilometreydi ve çevre iller tarafından da hissedildi. Deprem ile ilgili halk arasında yaşanan panik dışında herhangi bir olumsuz durum ise şu ana kadar rapor edilmedi.

İKİNCİ BİR DEPREM DAHA

Bir ilki takiben, ikinci bir deprem daha meydana geldi. İkinci sarsıntı, birinci depremin ardından sadece on dakika sonra, 11:39'da ve 4.1 şiddetinde gerçekleşti. AFAD tarafından duyurulan bu depremin de odak derinliği belirlenmiş oldu: yaklaşık 22,98 kilometre.

SİVAS VALİSİ ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Yaşanan depremlerin ardından Sivas Valisi Yılmaz Şimşek tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Vali Şimşek, olumsuz bir durumun şu an için olmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

BİR AÇIKLAMA DA İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaşanan depremlerle ilgili bilgilendirme yaparak, "Sivas'ta ard arda gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler sonrasında, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri sahadaki tarama faaliyetlerine hemen başladı. İlk tespitlere göre ciddi bir zararın olmadığını görmekteyiz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve tüm halkımız için Allah'tan afetlerden korunmayı niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem