Singapur arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Singapur arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Genel 17.02.2023 15:37:38 0
Singapur arama kurtarma ekibi ülkesine döndü
Tarih: 17.02.2023 15:37 Güncelleme: 17.02.2023 15:37
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki şiddetli depremler sonrası Singapur’dan gelen 68 kişilik arama ve kurtarma ekibi, bölgedeki çalışmalarını tamamlamasının ardından İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine döndü. Bölgeye yardımların sürdüğünü ifade eden Singapur Türkiye Büyükelçisi Jonathan Tow,"Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalıştık. Singapur devletinin ve sivil toplum örgütlerinin bölgeye yönelik yardım çalışmaları sürüyor. Daha önce böyle bir felaket yaşamadık. İnsani yardım, din ya da ırk gibi herhangi bir şeyi tanımaz "dedi.

Yurt dışından gelen arama kurtarma ekipleri, İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine dönüyor. Singapur’dan gelen 68 kişilik arama kurtarma ekibi Kahramanmaraş’taki çalışmalarının tamamladıktan sonra ülkelerine dönmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi.Ekibi havalimanında Singapur Türkiye Büyükelçisi Jonathan Tow karşıladı. Büyükelçi Tow havalimanında yaptığı açıklamada, Singapur halkı olarak çok üzgün olduklarını belirtti. Tow, ’’68 kişilik ekiple depremzedelerin yardımına koştuk ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalıştık. Singapur devletinin ve sivil toplum örgütlerinin bölgeye yönelik yardım çalışmaları sürüyor. Daha önce böyle bir felaket yaşamadık. Çevremizdeki Yeni Zelanda ve Endonezya gibi ülkelere ihtiyaç duyulduğunda yardıma koşuyoruz. İnsani yardım, din ya da ırk gibi herhangi bir şeyi tanımaz "diye konuştu.

"Türk halkı çok güçlü ve dirençli"
Singapur’dan gelen 68 kişilik arama kurtarma ekibinin başında yer alan Singapur Sivil Savunma Birliği Komutanı Albay Chew Keng Tok, yaşananlardan ötürü derin bir üzüntü duyduğunu kaydetti. Tok, "Deprem bölgesine gelip yardımda bulunabildiğimiz için gerçekten çok mutluyuz. Yaklaşık 10 gün boyunca depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta diğer uluslararası ekiplerle arama kurtarma faaliyeti yürüttük. Türk halkı çok güçlü ve dirençli’’ diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ