Sındırgı'da Deprem Fırtınası: Uzmanlardan Korkutan Uyarılar!

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, ard arda yaşanan depremlerle sarsıldı. 4,8 büyüklüğündeki ana depremin ardından gelen 4,2 ve 4,3 şiddetindeki sarsıntılar, bölge halkını tedirgin etti.

Asayiş 25.08.2025 00:26:00 0
Sındırgı
Tarih: 25.08.2025 00:31 Güncelleme: 25.08.2025 00:31

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, ard arda yaşanan depremlerle sarsıldı. 4,8 büyüklüğündeki ana depremin ardından gelen 4,2 ve 4,3 şiddetindeki sarsıntılar, bölge halkını tedirgin etti. Jeoloji Yüksek Mühendisi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, yaşananların "artçı deprem" değil, "deprem fırtınası" olarak nitelendirilebileceğini belirterek dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Sındırgı'da 2 Saat İçinde 31 Sarsıntı!

Sındırgı'da saat 20.00 ile 22.15 arasında yaşanan 31 depremin ardı ardına geliştiğini belirten Prof. Dr. Tüysüz, bu durumun Batı Anadolu'da fayların kesiştiği bölgelerde sıkça görüldüğünü ve haftalarca hatta daha uzun süreler sürebileceğini ifade etti. Ancak, bu tür deprem dizilerinin genellikle yıkıcı boyuta ulaşmadığını vurguladı.

“Artçı Deprem Değil, Deprem Fırtınası”

Yeraltında bilinmeyen bir hareketlilik yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Tüysüz, "Bu hareketliliğin nedenini yapılacak araştırmalar sonucunda öğrenebileceğiz. Mevcut durum, olağan bir artçı deprem etkinliğinden çok bir deprem fırtınasını anımsatıyor. Deprem fırtınaları, çok sayıda ve farklı büyüklüklerdeki depremlerin yoğunlaştığı olaylardır. Sındırgı'daki artçılar ise yükselen blok tarafında ve geniş bir alanda yoğunlaşıyor, bu olağan bir durum değil." dedi.

Uzmandan Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Sındırgı'da 4-5 büyüklüğündeki depremlerin bir süre daha süreceği tahmininde bulunan Prof. Dr. Tüysüz, bölge halkına evlerdeki hasar durumunu özellikle 4 şiddetinin üzerindeki depremler sonrasında yakından takip etmelerini ve hasar varsa binalara girmemelerini tavsiye etti. Sındırgı halkına sabır dileyen Prof. Dr. Tüysüz, bölgede daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ