Sındırgı’da depremzedelerin tüm ihtiyaçlar karşılanıyor

Sındırgı’da depremzedelerin tüm ihtiyaçlar karşılanıyor

Genel 23.02.2023 09:44:29 0
Sındırgı’da depremzedelerin tüm ihtiyaçlar karşılanıyor
Tarih: 23.02.2023 09:44 Güncelleme: 23.02.2023 09:44
Asrın felaketi deprem nedeniyle evlerini kaybeden ve konaklama için 6 ayrı ilden gelen 200’ün üzerindeki afetzedenin, gıdadan giyime kadar genel ve günlük ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmeleri için Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ’Sevgi Market’ kuruldu.
İlçeye gelen ve AFAD koordinasyonunda getirilen afetzede vatandaşların yardımlardan faydalanabilmesi adına deprem koordinasyon merkezine kayıt yaptırması gerekiyor. Sındırgı Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve Müftülük iş birliği ile Sındırgı Belediyesi giriş katında oluşturulan deprem koordinasyon merkezine kayıt yaptıran afetzedelerin tüm ihtiyaçları hayırseverler aracılığı ile karşılanıyor. Konaklama, yakacak, ev eşyası gibi yardımların yanı sıra günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri adına Sındırgı Belediyesi zemin katında giriş ve çıkışları ayrı kapılardan sağlanan Sevgi Market oluşturuldu.
A’dan Z’ye temel ihtiyaçların tamamı bu markette yer alıyor. Kayıtlarını yaptıran afetzedeler, kendilerine verilen kartlar aracılığı ile ihtiyaçlarını alabiliyor. Sındırgı’nın evlerde üretilen doğal ürünleri de vatandaşlar tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına Sevgi Market’e bağışlanıyor. Gerekli durumlarda ve uzak bölgelerde konaklayan afetzedelerin ulaşımı da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince sağlanıyor. Temel ihtiyaçların yanı sıra "Sevgi Market"te çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için oyuncaklar, oyunlar ve kitaplar da yer alıyor. Marketi ziyaret eden çocuklara görevli personel tarafından oyun terapisi de uygulanıyor.
İlk günden bu yana gıda, hijyen, sağlık, kıyafet, yakacak gibi 30 tır yardım bölgeye gönderilirken, iş makinesi ve görevli personel de depremin yaralarını sarmak adına AFAD koordinasyonunda ihtiyaç duyulan bölgelerde hizmet veriyor. Sındırgı Belediyesi ve ilçe kaymakamlığı koordinasyonunda, tüm STK, siyasi parti ve kamu kurumlarının iş birliği içerisinde gerçekleştirilen yardımların yanı sıra ilçede konaklayan afetzedelerin ihtiyaçları da tamamen hayırsever vatandaşlar tarafından sağlanıyor. 35 bin nüfuslu küçük ilçede kocaman yürekler yaraları birlikte sarıyor.

"Elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz"
Sevgi Market görevlisi Zerefşan Aldemir Çakır, "Sındırgı Belediyesinin yaptığı, depremzede kardeşlerimize gıda ve ihtiyaçları ne ise kıyafetle ile ilgili onun için bir Sevgi Market açıldı. Burada depremzede kardeşlerimize kıyafet konusunda, gıda konusunda ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen desteği yapıyoruz. Kıyafetler konusunda erkek, kadın, çocuk herkese hizmet verebilecek durumdayız. Ayakkabısından tutun iç çamaşırı, pantolon, gömlek, montuna varıncaya kadar elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Sevginin her türlü engeli, olumsuzluğu ortadan kaldırdığını belirterek, bu sebeple Sevgi Market adını verdiklerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, "Sındırgı’da belediye binamızın altında olan bu yemekhanemizi bir kıyafet, gıda ve diğer ihtiyaçları karşılayabilecek bir markete dönüştürdük. Markete depremzedeler gelip çoluğunun çocuğunun kendinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar, kayıtlar tutuluyor. Oradaki insanlar çok rahat bir şekilde insanlar ihtiyaçlarını karşılamış oluyor. İhtiyaçlarını aldıktan sonra da bir incelik olarak, kimseye mahcup olmasın diye onları arka kapıdan çıkarıyoruz" diye konuştu.

"Elden Ele, Evden Eve Kampanyası" ile tüm ihtiyaçlar karşılanıyor
Komşuluk ilişkilerinin de güçlü olduğu, samimi ve sıcak insanların yaşadığı doğal şehir Sındırgı’da belediye tarafından yürütülen "Elden Ele, Evden Eve" kampanyası dahilinde ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler buluşturuluyor. Vatandaşlar kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, mobilya vb. eşyalarını, yakacak yardımlarını belediye yetkililerine teslim ediyor, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda talepler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İlçeye gelen afetzede vatandaşlar, "Benim Evim, Senin Evin" sloganı ile evlerini açan hayırsever vatandaşların evlerinde ikamet ediyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ