Simpsonların 2024 tahminleri dünyayı salladı! İki ülke çatışacak, herkes evlere kapanacak...

Uzun yıllar boyunca ekranlarda olan ve tüm dünyada milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen The Simpsons dizisi, yine önceden bildiği olaylarla gündemde.

Dünya 6.11.2023 12:22:00 1
Simpsonların 2024 tahminleri dünyayı salladı! İki ülke çatışacak, herkes evlere kapanacak...
Tarih: 06.11.2023 12:24

Uzun yıllar boyunca ekranlarda olan ve tüm dünyada milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen The Simpsons dizisi, yine önceden bildiği olaylarla gündemde. Dizide geçen birçok olayın ilerleyen yıllarda gerçekleşmesi ile sık sık adından söz ettiren The Simpsons, yeni yıla kısa bir süre kala 2024 ve sonrası için yaptığı tahminlerle konuşuluyor. İşte nükleer çatışma, enflasyon, kapanma gibi konuları içeren tahminler... 

Dünyaca ünlü çizgi film Simpsonlar (The Simpsons) tahminleriyle yine sosyal medyanın gündeminde. 34 sezondur izleyici karşısına çıkan Simpsonlar'da 2024 ve sonrası için öngörülen olaylar 'yine mi bildi' dedirtirken, dizinin takipçileri sık sık eski bölümleri gündeme getiriyor.

TAHTAKURUSU SORUNUNU BİLDİ Mİ?

TikTok'tanpaylaşım yapan bir kişi, Simpsonlar'ın 24. sezon 18. bölümünü paylaşarak, "Fransa böcek salgınıyla mücadele ederken Paris'teki tüm kamusal alanlarda tahtakuruların gezindiği görüldü" notunu ekledi. Akıllara geçtiğimiz günlerde Fransa'nın başkenti Paris'teki sinema salonlarında ortaya çıkan, yakın zamanda metro ve trenlerde de görülmeye başlanan tahtakurularını getirdi.

Simpsonlar'ın tahtakurusu sorununu bildiğine yönelik tahmin iddiaları kısa sürede sosyal medyanın gündemi oldu.

Simpsonların 2024 tahminleri dünyayı salladı! İki ülke çatışacak, herkes evlere kapanacak…

2024'TE SICAKLIK PANDEMİSİ

Dizinin bir bölümünde, insanlar aşırı sıcaklardan dolayı evlerinden dışarı çıkamazken, bazı sahneler ise bugünün gerçekliğiyle çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Dizinin öngördüğü sıcaklık felaketinin insanları tehdit ettiğini belirtiyor. İddialara göre, dizinin bir bölümünde Springfield kasabası, kavurucu sıcaklar nedeniyle felakete sürükleniyor.

Dizinin bir bölümünde 2024 yılında sıcaklık pandemisi adı verilen bir döneme girilebileceğine ve tüm dünyayı küresel bir iklim krizinin beklediğine değinildi. Hatta sıcaklardan dolayı eve kapanmaların başlayacağı iddia edildi. Kasabada yaşanan hava olayı nedeniyle dışarı çıkmak mümkün olmadı, işletmeler kapandı, insanlar sıcaklıktan hayatını kaybetti. 

BUNU DA BİLDİLER

Simpsonlar'ın tahminleri ardı ardına sosyal medyada gündem olurken, son olarak "Simpsonlar Threads'i de mi bildi?" sorusu gündeme geldi. 6 Temmuz'da WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, Instagram tabanlı uygulaması Threads'i kullanıma sundu.

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı görsel ile birlikte sosyal medya "The Simpsons Threads" iddiasıyla adeta çalkalandı. Homer Simpson'ın Threads logosuna benzerlik taşıyan kulak memesine vurgu yapan kullanıcı paylaşımında ise "Simpsonlar yine yaptı" ifadesini kullandı.

Simpsonların 2024 tahminleri dünyayı salladı! İki ülke çatışacak, herkes evlere kapanacak…

2024 YILINDA HANGİSİ PATLAYACAK?

Simpsonlar bu kez de dikkatini yatırım dünyasına çevirdi. Bir bölümde doların değer kaybedeceği ve dolar yerine sanal para sistemlerine geçiş yapılacağına dikkat çekilirken, sosyal medya ise Simpsonların Bitcoin'in her beş yılda bir büyük atılımlar yapma eğiliminde olduğu fikriyle çalkalandı.

Dizinin 2024 yılına dair diğer tahminleri ise enflasyon krizi, ABD ile Çin arasında nükleer çatışma ve Trump'ın yeniden ABD Başkanı olması oldu.

2026 YILINDA DOLAR NE OLACAK?

2026 yılında gerçekleşmesi beklenen olayı ise Türk Lirasını ilgilendiriyor. Olay sonrası Türk Lirası değer kazanacak ve en önemli para birimleri arasında yer alacak. Bu iddialar da sosyal medyanın gündeminde yer alıyor.


Neriman Altındağ
10.11.2023 07:40:18
Gerçekten hepsi çıkıyor. Bence gelecekten gelen bir aile

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem