Simpsonlar'dan korkutan kehanet! Bu da tutarsa yine yandık!

Bazı gerçek olayları önceden tahmin etmesiyle bilinen The Simpsons’ın 2024 kehanetleri tüyleri diken diken etti. Simpsonlar yeni pandemi kehanetinde bulundu.

Öteki Gündem 12.11.2023 00:40:00 0
Simpsonlar
Tarih: 12.11.2023 00:44 Güncelleme: 12.11.2023 19:22

ABD'nin en uzun soluklu dizisi Simpsonlar'ın (The Simpsons) bazı gerçek olayları önceden tahmin etmesi, diziyi hayranlarının gözünde özel kılıyor. Daha önce coronavirüs, facetime, akıllı saat, Yunanistan'ın borç temerrüdü, Donald Trump'ın başkanlığı, hatta ABD'deki Kongre Binası işgalini bile bilen dizinin 2024 kehanetleri tüyler ürpertti.

Matt Groening tarafından yaratılan ve 1989 yılında televizyon ekranlarına merhaba diyen efsanevi animasyon dizisi The Simpsons geleceği tahmin ettiği iddialarıyla gündemde sık sık yer alıyor. Titan denizaltı, Trump, Threads ve birçok güncel olayın dizide yer aldığının görülmesinin ardından yeni ortaya çıkan bir tahmin duyanları şoke ediyor. Birçok toplumsal olayı tahmin eden çizgi dizi son olarak Türkiye'deki deprem öngörüsüyle bomba etkisi yaratmıştı.

AŞIRI SICAKLARA DİKKAT ÇEKTİ

0x0-the-simpsonsun-yeni-kehaneti-kabus-gibi-dunya-yerinden-oynayacak-tum-zamanlarin-en-fecisi-1694281641855.jpg

The Simpsons bu kez eski bir bölümünde güneşin aşırı sıcaklığına dikkat çekti. Bölümde Hans isimli karakter, güneşin yakıcı sıcaklığında geçen bir sahnede erimeye başlıyor. Ardından, gazetenin mürekkebi de yüksek sıcaklığa dayanamayarak eriyor ve hemen ardından bir kelebek sıcaklıktan yanıp tutuşuyor.

SICAKLIK PANDEMİSİ Mİ YAŞANACAK?

0x0-the-simpsonsun-yeni-kehaneti-kabus-gibi-dunya-yerinden-oynayacak-tum-zamanlarin-en-fecisi-1694281643603.jpg

Öğrencilerin sıcaklığa karşı korunabilmek için bir klimalı alanı sığınak olarak kullanmalarıyla ilgili sahne ise sosyal medyada gündem oldu. Bu sahneler, gelecekte bir "sıcaklık pandemisi" yaşanabileceğine dair düşünceleri akıllara getirdi. Küresel iklim krizi ve aşırı sıcak havaların bu yıl baş ağrıtmasıyla geçtiği bir dönemde, "The Simpsons" dizisinin bu kehaneti daha da ilgi çekici hale geliyor.

Özellikle son zamanlarda artan aşırı sıcaklar sebebiyle The Simpson'sun 2024 kehanetleri arasında aşırı sıcaklardan eve kapanmaların yaşanabileceği iddia ediliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem