Siirt'te Düğünde PKK Terör Örgütü Propagandasına Gözaltı Fırtınası

Kurtalan ilçesindeki bir düğünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan, PKK/KCK terör örgütü propagandası içeren şarkıyla halay çekenlerin yer aldığı videoda bulunan 6 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş 27.07.2024 14:37:00 0
Siirt
Tarih: 27.07.2024 14:39 Güncelleme: 27.07.2024 14:44

SİİRT'TE SKANDAL HALAY: TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI İÇİN 6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, sosyal medyada paylaşılan bir düğün videosunda PKK/KCK terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilen şarkı eşliğinde halay çeken kişilerin olduğu görüntüler infial yarattı. Şahısların videosu, terör örgütünün propagandasını içeriyor olması nedeniyle güvenlik güçlerince büyük ciddiyetle incelendi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE

Videonun analizi sonucu harekete geçen güvenlik güçleri, propoganda yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Olaya karıştıkları tespit edilen ve kamuoyu tarafından "terör halaycıları" olarak adlandırılan 6 şüpheli, Siirt ve çevre illerde gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: “MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Siirt Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şüphelilerin gözaltına alındığını duyurdu ve konunun hassasiyeti üzerine vurgu yaptı. Açıklamada, "25.07.2024 tarihinde X sosyal medya platformunda, Kurtalan ilçesinde bir düğün salonunda çekilen bir görüntüde PKK/KCK terör örgütü propagandası içeren söylemlerin paylaşıldığı tespit edilmiştir.

Siirt Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, video kaydındaki kişilerin kimlik tespitleri yapılmış ve 26.07.2024 günü Siirt ve Batman illerinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli süreç devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terör örgütlerine karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir." denildi.

Gözaltına alınan şahısların evlerinde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulduğu ve şahıslar üzerindeki adli işlemlerin sürdüğü belirtildi.